Home Reisverslagen Jaar 2000 Zomertocht kustzeiler Deauville 2000


Inmiddels, hebben wij eindelijk ons schip, waar we verliefd op waren, onze Betty Boop, een Hans Christian 41T.


Wij zijn lid geworden van de Nederlandse Vereeniging van Kustzeilers en via hun blad zagen wij een aanbrengtocht voor de zomervakantie naar Deauville staan.

Naar onze mening, kon dit heel gezellig worden en was het tevens weer een nieuwe uitdaging, daar het verval van vloed en eb aan deze kust zeker niet mis is.


Zoals veel mensen die in zeeland wonen weten,starten de meeste tochten die georganiseerd worden, vanuit IJmuiden of Den Helder en maar sporadische vanaf de Zeeuwse kust. Om deze reden zijn wij dus eerst naar IJmuiden gevaren, daar wij de andere deelnemers die meegingen geen van alle eerder hadden ontmoet en wij dat gelijk als een extra ervaring zagen. Dit hebben wij toen wel geweten, eerst hoog aan de wind met een 6 Beaufort naar IJmuiden en vervolgens weer met harde halve wind tot hoog aan de wind weer terug. Ons voordeel was toen wel dat wij al lekker waren ingeslingerd en de rest natuurlijk nog niet.


Na een paar tussenstops en gezellige avonden kwamen we in Deauville aan en vervolgens zijn we met enkele mensen van deze groep door gevaren naar Wight, Poole. Alderney, Cherbourg en zo weer terug hoppend langs de kust naar Zeeland.

 

 
Main Menu