Home

Nieuwflits 17 Januari Chebilang Satun Thailand

Chebilang, Satun, Thailand, 17 januari 2021

Hallo Beste mensen,

We hopen dat jullie allemaal gezond zijn, wensen jullie veel sterkte toe met de serieuze lockdown, en hopen dat al die conspiracy theorieën alleen voortkomen uit de gedachte van Idioten, opnaaiers en leugenaars, want daar zit de wereld vol van!
Wij hopen dat iedereen weer snel z’n ‘vrije’ leven kan oppakken, EN gezond blijft!
Je kunt ons OOK volgen via FACEBOOK. Adenmarianne van Emmerik.Het is weer heel erg lang geleden dat we jullie een update hebben kunnen geven van onze mooie reis.
Maar....hier komt ie dan, wederom vanuit Chebilang, Satun, Thailand, waar we nog steeds op de kant staan bij PSS Shipyard.

In het laatste bericht van deze kant, hebben we de mogelijkheid besproken om terug te gaan via de Rode zee, nou, dat is van de baan.
Ook hebben we hier verlenging kunnen bewerkstelligen bij Immigration tot 31 maart, en hebben we een afspraak in Phuket met een agent, om een Langer visa aan te vragen, in ieder geval tot Januari 2022.

Dankzij Marianne, die meer vertrouwen heeft in Officials dan ik, gingen we ruim (3) weken van tevoren naar de Immigratie. Ik had zoiets van...verloren moeite, maar dat pakte gelukkig anders uit, direct 2 maanden erbij, tot 31 maart dus.

Alle landen om ons heen zijn dicht...lockdown, en weer een verlenging, nu tot eind maart.
Aangezien we natuurlijk ook erg bezig waren met...hoe zit het nu in de Rode Zee en vooral Europa, kwamen we tot de conclusie dat het daar 100 keer zo erg is als hier, je mag nergens naar binnen, dus geen eten en diesel etc.etc.
Daar hebben we al veel te veel berichten van gehoord van andere zeilers, slecht en frustrerend, als je al iets kunt kopen, is het 10 keer zo duur, ja, Corona levert ook veel GELD op! Zeilers die in Griekenland kwamen werden weggestuurd, in Italië zelfs onder begeleiding politie/kustwacht.
Soms kregen ze toestemming, maar koste een ligplaats tussen 75 en 250 euro per nacht, en ga zo maar door. We laten ons niet gauw gek maken, maar deze ellende gaan we NIET opzoeken.

Hier is het relatief rustig V.w.b. Corona. Hier in Satun NIKS, maar vooral in Bangkok is er i.v.m. Vluchtelingen uit Myanmar sprake van toename.
Geen lockdown in district Satun, Krabi en Phuket gelukkig, daar zitten wij vlakbij.
Dus, kort samengenomen, veilig, geen toeristen, dus rustig, maar de economie zit op zijn kont. Toeristen plaatsen/eilanden leeg, hotels failliet, zoals 80% van de toeristen industrie. Economie is op het laagste niveau ooit, en dit is vreselijk voor iedereen alhier, want het is de grootste bron van inkomen.

Maar mensen blijven vriendelijk, behulpzaam, en het blijft het land van de lach. Mensen zijn uiterst gedisciplineerd, volgen zonder mokken de raad/adviezen van de regering op, en doen hun uiterste best hun gezicht niet te verliezen....als ik dat zo mag uitdrukken.
Althans, DAT is onze indruk zoals WIJ het ervaren...met een ander hebben we niks te maken...die geven alleen meningen vanuit de bank over mensen en landen waar ze nog nooit zijn geweest, en dus ook niemand hebben gezien. Allemaal ‘geleerd’ van de TV en kranten, ????.

Nu dus al 2 maanden op de kant i.v.m. Een grote refit. Dit is volgens ons het grootste project wat we tot nu toe hebben gedaan in de 21 jaar die we aan boord wonen.
Ik zal Jimmy een paar foto’s toesturen over dit project.

Lagers van schroefas en ondersteuning lager zijn i.v.m. Grote speling vervangen. Ankerlier heeft een RVS plaat eronder gekregen voor de stevigheid....80 m ketting en anker van 50 KG. Touwsnijder gelast, zat een scheurtje in, boegspriet geschilderd, al het teak van het dek en antislip erop, dek en cockpit gespoten, antifouling etc.etc.

Heb ook nog een dubbele salto gemaakt vanaf 2 meter hoogte, helaas mislukt, dus contract met Chinese staats circus zal we niet doorgaan als ze mijn blauwe plekken zien..????.

We hoopte gisteren weer het water in te kunnen, maar....’in life as in dreams, nothing is what it seems’. Oftewel NIET dus.

Er ligt een zeer grote ferry naast ons, die moest er eerst in, maar...was nog niet klaar Glimmendegloeiende. Gaat Maandag het water in, maar dan is voor ons het water TE LAAG! Moeten dus nog 12 dagen op de kant blijven voor volgend hoogwater...????????????.

We zien wel, je kunt er niks aan doen, hoeven overigens niks te betalen voor deze periode, maar ja, DAAR heb je wat aan. Eigenlijk is het niemand z’n schuld, gewoon voor ons domme pech, dat hadden ze bij die ferry ook niet zo gepland....kapotte schroefas lager, OOK domme pech.

Plannen voor hierna, ‘even’ naar Tarutao, Koh Lipe, en dan door naar Phuket, agent bezoeken en kijken wat de mogelijkheden zijn tot Januari 2022, en hopen (zoals jullie) dat het virus gauw de nek wordt omgedraaid en we weer normaal (het nieuwe normaal) , ???????? kunnen leven.

Beste mensen, blijf ons volgen, blijf mailen, blijf gezond en vergeet niet TE LEVEN.
En hier komt ie dan, de spreuk vanaf de Betty Boop..

‘ Een goede gezondheid is niets anders dan het langzaamst mogelijke tempo om dood te gaan ‘.

 

Marianne en Ad van Emmerik
 
Main Menu