Home Nieuws Wereldreis 2020 Nieuwsflits Oktober Nieuwsflits 15 Oktober Krabi River

Nieuwsflits 15 Oktober Krabi River


In de eerste plaats hopen we dat jullie allemaal gezond zijn EN blijven!

Hier is het een hectische en frustrerende tijd geweest (en nog niet over).
We zijn na ons laatste bericht de rivier afgegaan en hebben weer wat eilandjes bezocht in de omgeving. Aangezien de autoriteiten alhier iedereen tot 26 september uitstel hadden geheven om te blijven, was het absoluut onduidelijk wat ze daarna zouden doen. Officiële berichten die aangaven dat iedereen zich van te voren moest melden met een ondersteuningsbrief van de desbetreffende ambassade, maakte ons opnieuw erg zenuwachtig, omdat we wisten dat dat niet zou gebeuren, onze ambassade had al aangegeven geen brieven te verstrekken! ‘U zult naar Nederland moeten terug vliegen’ was hun commentaar.Toevallig moesten we in diezelfde tijd ook een bewijs van ‘in leven zijn’ laten ondertekenen door een bevoegde instantie, in ons geval in Phuket bij de Nederlandse Consul.

Dus, met de boot naar Yacht haven, en daar voor anker. Afspraak gemaakt van te voren, en met de scooter naar de adres van deze afspraak.
Aldaar kennis gemaakt met een zeer vriendelijke en hulpvaardige Consul.

Na ondertekening van de ‘in leven zijn’ papieren, ons visum probleem aangekaart, en een zeer welwillend oor gevonden. Hij beloofde zijn uiterste best te doen bij de Nederlandse Ambassade in Bangkok, om ons visum te verlengen tot in ieder geval eind van het jaar met een ondersteuningsbrief. Nou, die hebben we gekregen gelukkig, en daar keek niemand naar Immigration deze week, grrrr.

Maar daarvoor kwam helaas DE OPLICHTING!

Omdat we dus erg zenuwachtig werden, gingen we op internet zoeken naar een mogelijkheid om een langer visum te krijgen. Je moet tenslotte NIET wachten tot het te laat is, en dan tot de conclusie komen..’hadden we maar’. Een agent gevonden van de ‘firma’ list en bedrog, die onder de naam RAPIDVISA adverteerde, en waar we een VOLONTEER visa konden kopen voor 3+6 maanden, kosten 850 euro!
Papieren moesten worden opgestuurd etc, en 50% betaling eerst. Na dit te hebben voltooid via de BANGKOK bank, werdt de procedure ‘ in gang gesteld ‘.
Wij hadden van tevoren natuurlijk op internet gekeken voor de betrouwbaarheid van deze club, en diverse commentaren gezien die positief waren etc.
Maar goed, 2e helft betaald, afspraak gemaakt elkaar te ontmoeten bij Immigration, en gewacht...gewacht en nog eens gewacht. Proberen ze te bellen...telefoon afgesloten, mailen...complete site verwijderd, dus...OPGELICHT!
Immigration ingelicht, (we waren daar toch) ze hebben ook gebeld...noppes antwoord, hebben op internet gestruind, SLECHT bericht, mensen waarschuwde voor deze schoften, helaas pindakaas, SHIT HAPPENS!

Immigration had een beetje medelijden met ons suffertjes, en verlengde ons visum 3 weken, 11 oktober terugkomen was het antwoord.
Dat hebben we intussen gedaan, met de ondersteuningsbrief, maar...nog geen verlenging, te druk, geen stempel, en de brief hebben ze nog niet bekeken, geen interesse!
Morgen terugkomen, dan zouden we volgens de Officer verlenging krijgen tot 30 november, we zijn erg benieuwd, en vooral zenuwachtig.

Zijn dezelfde dag naar toeristen politie gegaan, en hebben daar een eerste klacht neergelegd. De dag erop verwezen naar hoofdbureau, daar weer verklaring afgelegd in het bijzijn van een tolk, overal foto,s van gemaakt, etc.etc.
Na een week weer oproep van hoofdbureau, dat we langs moesten komen. Weer verklaring moeten afleggen, ditmaal door Marianne???
Ik was daar wat pissig over, en ben naar binnen gegaan om te vragen of WIJ soms verdacht werden, waarop er wat hilariteit ontstond, ja ja.


Na een paar uur weer naar buiten, met de mededeling om stand-by te blijven.
Nou moet ik zeggen, dat het er allemaal wat anders aan toe gaat dan in Nederland, maar we kregen wel de indruk dat ze hun stinkende best deden en ZEER vriendelijk en behulpzaam waren, absoluut!

Na een paar dagen, moesten we gisteren weer verschijnen op het bureau, om van daaruit naar het gerechtsgebouw te worden gebracht in een politie auto...spannend!
Daar werden we naar een gerechtszaak gebracht, en zaten we naast een zwaar geboeide snoodaard, boeien aan enkels en handen.
Even later kwam de officier van Justitie, en moesten we verkassen naar een ander zaal.
Daar werd alles nog eens dunnetjes overgedaan, om de OvJ duidelijk te makken hoe e.e.a. Zat. Alles vertolkt door uitermate vriendelijke jongeman.Na een dik uur, kleedde de OVJ zich in een toga, kwam de rechter binnen, en begon het spektakel.
Marianne moest deze keer het veld ruimen, ik moest achter het spreekgestoelte gaan staan en de eed afleggen.
Mij werden voor de zoveelste keer weer vragen gesteld door rechter..OVJ, en weer vertaald door tolk.

Dit is de procedure die wordt gevolgd om een officiële aanklacht in te dienen, waardoor de rechtbank opdracht kan geven voor arrestatie etc.

Nadat ze mij een dik uur hadden ondervraagd, kwam Marianne aan de beurt, gelukkig een stuk korter, ze moest eigenlijk bevestigen wat ik had gezegd....gelukkig deed ze dat deze keer WEL ????????.
Na 4 uur eindelijk klaar, naar buiten, een paar foto’s gemaakt van agente en 2 tolken, en terug naar de boot, HELEMAAL LEEG!

Door deze vervelende COVID toestand, moeten we waarschijnlijk onze plannen drastisch wijzigen.
Landen zoals Maleisië, Indonesië, de Filipijnen etc. Blijven voorlopig gesloten, in ieder geval tot eind van het jaar, maar waarschijnlijk langer.
De Ambassade gaat ons natuurlijk ook niet eindeloos steunen, dus wat blijft er over???

Vertrek zou dan half Januari 2021 moeten zijn door de RODE ZEE naar de Middellandse zee, zo,n 5000 zee mijlen!
We zijn ons dus aan het voorbereiden op de meest waarschijnlijke situatie, n.l. Dat alles gewoon dichtblijft in het nieuwe jaar, en we moeten vertrekken.
We hadden heel graag nog een jaar hier willen blijven om rustig nog vele dingen aan het schip te willen doen etc.
Nu moet alles geforceerd, dollars aanschaffen voor de Rode Zee, spullen die in Pangkor voor de motor zijn aangekomen in Januari, moeten nu naar Satun worden gestuurd, voorraden moeten worden ingeslagen voor 4 maanden etc.etc. Alleen met de dollars hadden we al veel moeite, alle wisselkantoren in Thailand zijn gesloten, (geen toeristen) en banken hebben geen dollar in huis. Nu via de vrouw van de manager in Satun, dollars kunnen regelen, althans een gedeelte.

Kortom, veel stress, maar we blijven er voor gaan zoals altijd, ‘soms zit het mee, en soms zit het tegen’ , een veel gebruikt cliché.
Op cliché’s van buitenaf zitten we dus niet te wachten, dit bericht is niks meer dan een verslag van onze bevindingen.

We moeten midden november dus weer de kant op bij PSS in Satun voor onderhoud etc. Dan hebben we weer te maken met een ander Immigratie bureau. Intussen hebben we bij de Customs tot 24 februari 2021 kunnen verlengen, anders boete betalen van 30000 bath=zo,n 1000 euro.
Tis maar dat je het weet!

Allemaal de groeten, blijf gezond, en...’ in life and in dreams, nothing is what it seems’ .

Groetjes

 

 
Main Menu