Home Foto's Foto's 2020

Nieuwsflits 25 Januari Koh Pu

Thailand.

Wederom hallo iedereen. Hier weer een berichtje van ons vanuit Thailand.

Maar eerst even terug naar Pangkor. Van daaruit zijn we vertrokken met de bedoeling om in Penang zonnepanelen te kopen en het water uit te gaan. Geen van tweeén is gelukt, de werf besloot op het laatste moment om GEEN tijd te hebben en de firma voor de zonnepanelen was opgeheven. De andere verkocht alleen panelen voor een voetbal stadion, minste was 350 watt, veeeeeel te groot voor ons.

Na deze teleurstelling, waar we veel tijd in hadden gestoken, besloten om door te gaan naar Langkawi.
Aldaar weer ingeklaard, en op zoek naar een bronze afsluiter, antifouling etc. etc. alles gevonden gelukkig!
Eveneens intensief bezig met...WAAR gaan we het water uit. Keuze is gevallen op PSS werf in Satun, Thailand, net over de grens bij Langkawi. Goeie berichten over gelezen, enige handicap zou de taal kunnen zijn....absoluut geen Engels!
We zullen het wel zien, in ieder geval hebben we voor 150 euro per maand een huisje gehuurd bij deze werf met airco.

Van Langkawi richting Krabi in Thailand gezeild (voor 75%) en daar de zeer ondiepe rivier op, maar gelukkig ging alles goed 2 uur voor HW.
Daar weer ingeklaard op scooter bij Immigration en daarna Costums, blijft altijd weer spannend, maar het ging vlot met vriendelijke officials.

We lagen vlak tegen een ondiepte aan bij de mangroves, waar de apen vrolijk rondliepen. Minder vrolijk waren de ontelbare longtails, ongelooflijk wat een klere herrie maken die dingen. Ook waren er vissers die dachten dat alle vis op de rivier ONDER ONZE boot zat, dus...fuiken, lijnen en boeien om bijna aan te raken. Maar ja, deze mensen verdienen er hun brood mee EN zijn gruwelijk nieuwsgierig. De meeste wel erg vriendelijk overigens!

De ander dag op zoek naar de zaak (Green Solar) waar we contact mee hadden gehad v.w.b. de panelen, dat was de reden ook waarom we deze rivier hebben bezocht. Een tiefes eind lopen, maar dat is weer gezond, vooral met 34 graden. Firma gevonden, 2 panelen van 120 watt ieder gekocht en een nieuwe regulator van 60 amp.
De andere dag netjes bezorgd bij de afgesproken plaats vlakbij en aan boord gebracht.

Nog een scooter gehuurd en naar de Makro voor inkopen. Ondanks dat we ons halve leven op een motor hebben gezeten samen, toch sterke twijfels of we het wel moesten doen in DIT soort verkeer EN links rijden. We hebben diverse toeristen zien rondlopen die beide benen en armen dik in het verband hadden...'we hebben een ongeluk gehad met het scootertje' .
Maar gelukkig niks aan de hand, we hebben bij uitklaren zelfs weer een scooter gehuurd, 4.50 euro.

Gezellig stadje, heerlijke eettentjes en rustig met toeristen. We hebben er bijna 2 weken van genoten, maar we wilden die rivier af en moesten ons daarvoor dus weer uitklaren IN Krabi. Je moet n.l. uitklaren waar je bent ingeklaard, erg onhandig, maar ja, dat zijn nu eenmaal de regels hier.
Weer met half tij vertrokken, weer erg opletten, en deze keer grond geraakt omdat we een verkeerde boei namen.
Door attente visser weer op het juiste spoor gezet, pffff!

Sinds 2 dagen voor anker bij mooi eiland, wit strand en helder water, Koh Pu. Onderweg ernaar toe ook nog even een paar honderd ltr water gemaakt, de tank was een heel eind leeg. Je kunt op de rivier beter geen water maken, veel te vies!
Doordat we dus op die rivier lagen, heeft het OW schip ook het nodige opgelopen, dik van de pokken op sommige plaatsen, een schroef die ik niet meer als zodanig herkende, uitlaten van water-toilet etc zaten helemaal dicht.
Maar ja, dat kun je verwachten als je op een rivier ankerd.
Na 2 dagen samen weer gedoken te hebben onder de boot, is het meeste er weer vanaf.

Morgen waarschijnlijk weer verder richting Langkawi. Daar komen we mid volgende week hopelijk aan, we doen er wel onze tijd over, maar binnen een week, anders krijg je daar weer gelazer. Er zijn nog zat mooie eilandjes voor we daar zijn, dus!

Afspraak is 24 februari uit het water.

Apropo voor we het vergeten. diverse mensen hebben ons gemaild met de vraag of we hier in ZO Azié blijven, en we dus niet teruggaan naar Nederland. Wij komen zeer zeker terug naar Nederland, zonder twijfel. We hebben geen enkele interesse om hier of waar dan ook voorgoed te blijven. We willen wel zoveel mogelijk zien...en er is nog zat te zien, b.v. Borneo en de Filipijnen. Ook in Indonesié is nog zat te zien! Je zult dus nog even moeten wachten, maar geduld is een schone zaak nietwaar.

Nou beste mensen, dit was het weer, blijf gezond, geniet met volle teugen en blijf ons volgen.

Goede beslisingen kunnen nemen is gebaseerd op ervaring.
Ervaringen ontstaat door verkeerde beslissingen.

 

 
Main Menu