Home Nieuws Wereldreis 2019 Nieuwsflits Oktober Nieuwsflits 27 Okt Puteri Marina

Nieuwsflits 27 Okt Puteri Marina

Johor Bharu. Maleisié.

Hallo kijkbuis kinderen, Opa Boeroe heeft weer een nieuw (fabeltje) verslag.

Eergisteren aangekomen in Maleisie, Johor Bharu, Puteri marina, waar we nu voor anker liggen tot 1 november, waarna we de marina in gaan.

Maar eerst even de trip van Terengannu naar Tioman. IN de wind, motor zeilend en een etmaal later gearriveerd in Tioman. Daar weer 'ingeklaard', voorraden ingeslagen, en na een dikke week naar de wat zuidelijker gelegen eilanden, erg mooi!

Daarna richting Singapore, met een onderbreking langs de kust, waar we een hele spannende ankerplaats vonden.
Aangezien de deining erg groot was, hadden we besloten noord van de ankerbaai te gaan liggen.
DAT werd rond 1700 uur erg spannend, er kwam n.l. weer zo'n klote squal aan met HEEL erg veel wind (uit de verkeerde richting). We waren net aan het skypen met m,n broer en z'n vrouw, toen de wind plotseling in een paar minuten toenam tot boven de 30 knopen. De diepte nam echter af, van 4.5 m naar 2.50 m, dus...in die modder KRABBEN!
Vlug de motor starten...mooi NIET! Bij het omdraaien van de sleutel gebeurde er niets, pas na meer dan 20 keer die k.t sleutel te hebben omgedraaid, startte hij gelukkig en konden we net voordat we vast liepen wegkomen.
DAT was HEEL spannend! we zijn toen verkast naar de zuid ankerplaats, waar we goed lagen, Pfff.
We hadden sinds een paar dagen het gevoel dat er iets was met de startmotor, soms startte de motor niet meteen, dus we dachten...wat nou weer!

Waard te vermelden dat er HEEL erg veel smog was door de vele bosbranden in Borneo en Sumatra. Zeg maar een constante nevel die een brandlucht had. 100de branden, bewust gedaan om de grond vruchtbaar te maken.

De andere dag de shipping lane overgestoken en richting BINTAN, Indonesié. Daar ingeklaard en de RIAU eilanden bezocht. We hebben daar erg van genoten, mooie eilanden, rustig en vrij helder water.
Eerste eiland was Tanjung Pinang, waar we goed hebben kunnen bevoorraden. Prima lokale markten, erg goedkoop en prachtige mensen.

Helaas eerder moeten vertrekken i.v.m. pech andere zeilboot, FOO. Deze kon niet meer schakelen in z'n vooruit, alleen achteruit. Hij heeft het voor elkaar gekregen om de schroefbladen om te draaien, zodat achteruit...vooruit werd.
Wij hebben deze Engelse boot begeleid van Bintan naar Puteri! Hij was bang dat deze omschakeling niet lang zou duren....gelukkig was dat niet het geval!

Trip van Bintan naar ankerplaats VOOR de oversteek was 10 uur, goeie ankerplaats gevonden daar en volgende dag door naar Maleisié, PUTERI marine. (erg drukke shipping lane, en vooral veel ankeraars)

Hier blijven we 3 weken, en doen aan de Langkawi Rally mee.
Moeten nog naar Kuala Lumpur, om de Nederlandse Ambassade te bezoeken...ze willen weten of IK nog in leven ben!

Verder is alles goed aan boord, genieten Marianne en ik met volle teugen, EN hopen dat we dat nog vele jaren mogen kunnen doen, in een goede gezondheid en tussen vriendelijke mensen, die vooral respect hebben voor elkaar EN voor OUDEREN! Als je hier wandeld, stopt er elke 5 minuten iemand om te vragen of je een lift wilt! Je wordt hier werkelijk behandeld op een respectvolle manier, en dat is een goed gevoel!

Zo, dat was weer een verslag uit de Fabeltjes krant, 'Het leven is één groot toneelspel'.

JE PROBEMEN...
20% Interesseerd het geen fuck en 80% is blij dat je ze hebt, waarvan 10% het tegen je gebruikt.

 

 
Main Menu