Home Nieuws Wereldreis 2013 Nieuwsflits Oktober 2013 Curacao marina

Curacao marina

Foto's Blikseminslag zijn nu ook te zien <klik hier>

Curacao

Hallo iedereen, we hopen dat jullie een goed zeilseizoen hebben gehad.

Door verlies van onze adressen bestand kan het zijn dat we mensen vergeten, SORRY!

Stuur ons AUB jullie e-mail gegevens toe, ook BRAM en ANJA, we zijn jullie-mail adres al even kwijt, doordat we het waarschijnlijk niet goed hebben ingevuld.

Even een korte update:Wij liggen momenteel in een jachthaven op Curacao, i.v.m. Inspectie op de kant van het O.W schip, afsluiters etc. Intussen liggen we weer in het water gelukkig, op de kant was het bloedheet en stond er een Hollander te slijpen, de idioot! Daardoor zat alles op het dek vol met ROEST, het dek was roodbruin. Ik heb er de baas van de marina bijgehaald en die keurde dit soort werkzaamheden met klem af. Maar ja, dan moet je het toch zelf schoonmaken, dat heeft 3 dagen geduurd. Maar shit happens zeggen we tegenwoordig maar, wat moet je anders!


Alles onderwater is gelukkig goed bevonden, daar zijn we blij mee. Alle spullen zijn intussen uit Amerika besteld en zullen hopelijk volgende week aankomen. De verzekering werkt zeer goed mee en heeft alvast een voorschot toegezegd gelukkig. De mast moet er eerst af om alle bedrading te vernieuwen en een nieuwe achterstag te monteren. Dan moet de rest van de verstaging worden nagekeken en eventueel vervangen. Ook moet gelijktijdig dan de nieuwe apparatuur worden geplaatst op de mast. Voor de navigatie apparatuur gaan we naar een andere haven, hier word je met 10% extra belast als andere mensen aan je boot werken, dat gaan we NIET doen.

We werken elke dag flink wat uren om de zeilen eraf te halen en de rest te ontdoen van lijnen, zodat de mast er af kan zonder te VEEL extra werk. Marianne is al dagen bezig om nieuwe suncovers te maken voor de dingy, en de koekoek plus verbeteringen aan de huiken van alle zeilen. De zon BRAND hier alles kapot! Ik heb intussen al weer wat meters kit in het dek gespoten en de gasbun gerepareerd. We beginnen er bijna lol in te krijgen, en dat is GEVAARLIJK!!!!


VOOR DE GROTE KLAP!!!

Lagen we in het ankergebied van Spaans water. Hebben we met Gerard en Lies en onze gids Timo een paar prachtige wandelingen gemaakt door grotten, gezwommen in een bijna onderwater grot, schitterend, een berg beklommen etc. ZEER de moeite waard. Ook moeten we onze dank uitpreken aan een vriend uit Suriname, waarvan we de auto hebben mogen lenen hier voor een spotprijs, we mogen er over beschikken zolang we hier zijn, in ons geval GEWELDIG! Gerard van de Sylfer heeft ons meer dan geweldig geholpen met het uitzoeken van apparatuur en gegevens voor de ijskast. Zonder zijn hulp zouden we vele fouten hebben gemaakt of verkeerde keuzes hebben gedaan. Ook hebben we ZEER veel mailtjes gehad van vrienden, kennissen en zeilers die we kennen, met goede adviezen, zelfs uit Portugal, ( bedankt Simon en Nel). Zelfs vrienden die hun reserve app. Wilde opsturen, bedankt Rinus en Carolien.

Ook Bob en Margot willen we niet vergeten,ze hebben voor ons spullen meegebracht uit Nederland en we hebben een paar mooie dagen gehad hier, én...heerlijk gegeten.

Alle andere.....HEEL VEEL DANK NAMENS MARIANNE EN MIJ VOOR DE STEUN!


Intussen hebben we ook een aanvraag gedaan voor een visum voor Amerika, en hebben een afspraak op het Consulaat op 12 november.


Zo, jullie zijn weer even op de hoogte gesteld.


Chinees gezegde:

Je kunt niet tegengaan dat de vogels van verdriet komen overvliegen, maar je kunt wel voorkomen dat ze zich nestelen in je haar.

 

 
Main Menu