Home Nieuws Wereldreis 2012 Nieuwsflits Juli 2012 Nieuwsflits 28 Juli 2012

Nieuwsflits 28 Juli 2012

(Foto's van 28, 29 juli en 8 augustus ge-uploaded!) en we komen op 17-9-2012 aan op schiphol (tot 4-10-2012)

 

Domburg Suriname

Hallo iedereen, hier zijn we weer met een 'kort' bericht.

Na weken van oorpijn is er eindelijk verlichting na diverse bezoeken aan diverse artsen.
De eerste dokter constateerde oorsmeer, terwijl ik bijna niet meer kon kauwen en flinke steken had. Hij gaf me bruisdruppels en noemde in één adem gelijk de prijs,  15 euro.
Na dagen van bruisen werd het alleen maar erger, ik kon er s,nachts niet meer van slapen als ik op mijn rechteroor lag. Toen we enkele dagen later naar Paramaribo moesten voor onze maandelijkse stempel, kwamen we langs een poli, waar een Hindoestaanse dokter dienst had.

 

 


Deze constateerde onmiddellijk een fikse oorontsteking en gaf antibiotica en druppels mee.
Toen hij vroeg of we op vakantie waren antwoorden wij dat we met de boot waren gekomen.
Hij vroeg of we al iets hadden gezien van het binnenland, waarop wij antwoorden dat we daar nog niet aan toe waren gekomen én dat het duur was. Hij greep meteen naar een stukje papier en zei dat hij iemand wist die voor de helft van de reguliere prijs een mooie tocht kon verzorgen. Hij ging meteen bellen en schrijven en we verlieten zijn praktijk met een zeer goed gevoel, dan ga je nog eens met 'plezier' naar een dokter. Intussen na bijna een week is de pijn weg en heb ik alleen nog het gevoel dat er een prop in mijn oor zit, maar dat gaat ook wel weer over, alle geluid komt daardoor terug en moet ik TWEE keer naar mijn eigen gelul luisteren, en dat is MINDER!
Intussen hebben we 4 dagen een auto gehuurd en zijn er een beetje op uit getrokken, o.a. naar het Brokopondo meer en Brownsberg, hier rijden ze LINKS, maar het was een mooie en rustige weg, onderweg ergens gegeten bij een Javaans restaurant voor 5 euro met z,n tweeën.
Suriname is het derde slechtste land van de wereld v.w.b. autorijden, vele verkeersdoden!
Het is hier dan ook bijna alleen maar auto,s ontwijken, ze komen gewoon tot het laatste moment naar je toe op JOUW weghelft, maar….niks gebeurd en borg teruggekregen, 100 euro en 12.50 euro per dag, niet duur dus. Gisteren zijn we naar fort Amsterdam geweest aan de Commewijne rivier, zeer de moeite waard. Ook hebben we een vlindertuin bezocht, prachtig en…ze hadden er ook schildpadden ( kunnen 180 jaar worden) en slangen, mooie foto,s gemaakt. Tevens zijn we naar een leguanen park geweest, we hebben er alleen geen leguanen gezien, wel een aap én een hond en we waren er HELEMAAL ALLEEN. Gelukkig zou ik bijna zeggen, want wat we daar voor een show kregen tart elke verbeelding. De aap sleepte een kleine ketting met zich mee die los was en de hond had zoveel schurft, dat een handige farmaceut er best een geneesmiddel van zou kunnen maken, tevens had zij zoveel vlooien, dat ze er een eigen circus mee kon beginnen. De aap kwam onze richting uit en stopte vlak voor ons, de hond was al bij ons en ging op zijn zij liggen, waarop de aap hem op een pikante plaats begon te likken, likkie voor fikkie zullen we maar zeggen. We keken elkaar vol 'afschuw' aan en vertelde tegen de aap dat we ons beklag gingen doen bij de directie, waarop hij de controle over z,n tong helemaal kwijtraakte en wij onthutst het 'leguanen' park verlieten met achterlating van 20 srd oftewel 5 euro, die we moesten betalen aan iemand die het gras aan het maaien was en er volgens ons helemaal geen flikker mee te maken had, maar ja, heeft hij ook weer een goeie dag! Poe poe, wat een belevenis, je maakt wat mee op zo,n reis.
We hebben de foto,s ter beschikking gesteld aan de Surinaamse politie, afd. zeden misdrijven.
Tevens hebben we een copy gestuurd naar de playboy, wellicht valt er nog iets aan te verdienen, misschien wel een dubbel moraal, maar ja, geld is geld nietwaar.

Gisteren hebben we ook nog een krabbend jacht assistentie gegeven, was van z,n anker geslagen en we hebben hem met 3 dingy,s weer terug kunnen halen om opnieuw te ankeren. De eigenaar, Nederlanders, hebben de motor van onze dingy weer aan de praat kunnen krijgen en zo konden we gelukkig weer wat terug doen.
Minder goed nieuws is dat de Surinaamse postdienst een pakketje van ons is kwijtgeraakt, onderdelen van de windgenerator, we hebben geen geluk met pakketjes, op Lanzarote ging het ook al niet zoals het moet. Afwachten dus, ben benieuwd wie daar voor moet opdraaien als het niet word gevonden. We hebben intussen ook een telefoonkaart aangeschaft, bellen voor weinig naar Nederland tot de eerste 18 min. 3 min. betalen en 15 gratis.

Even iets over de bevolking soorten hier in Suriname, er wonen hier Creolen, Hindoestanen, Javanen, Chinezen en bosnegers en misschien nog wel meer. Supermarkten worden volgens wat we tot nu toe hebben gezien gerund door de Chinezen, Hindoestanen zitten volgens de mensen die we hier hebben gesproken in zaken of zijn werkzaam in de medische sector of verkopen melkpoeder. Bosnegers zitten voornamelijk in de bossen en ga zo maar door.
Mensen zijn ERG vriendelijk en BEHULPZAAM, iedereen wil graag een praatje maken en stralen gewoon vrolijkheid uit. Toch zijn er diverse winkels die met tralies zijn beveiligd,  vooral langs de weg, omdat er groepen bosnegers/ creolen zijn  die gewapende overvallen zouden plegen, NIET MIJN woorden, maar van de uitbaters van deze winkels!! WIJ merken er gelukkig NIETS van, het is hier zo relaxt en rustig, dat je het bijna niet kunt geloven. Er zijn nu veel Nederlandse Surinamers op vakantie hier en we maken regelmatig een praatje met hen.
Zo, dat was het weer voor vandaag, foto,s volgen, en o ja, bijna vergeten…

 

..we komen op 17 sept. Aan op vliegveld Schiphol tot 4 oktober. Kunnen we dochter,moeder én familie vrienden en kennissen weer bezoeken.
Jullie horen het wel, geniet én blijf gezond.Spreuk….De mens lijdt het meest
Onder het lijden dat hij vreest
En dat nooit op komt dagen.
Zo krijgt de mens meer te dragen
Dan God hem te dragen geeft.

 
Main Menu