Home Nieuws Wereldreis 2012 Nieuwsflits Juli 2012 Nieuwsflits 16 Juli

Nieuwsflits 16 Juli

Foto's 17 Juli jl toegevoegd, klik <hier>

Domburg, Suriname

Gezellig, lekker eten en drinken en smelten van de hitte


Paramaribo/ Domburg, waar vriendelijk mensen wonen, die je overal aanspreken om een praatje te maken, waar je goed én goedkoop kunt eten, wat voortreffelijk smaakt,en waar het Parbo bier veeeeeel te lekker is, kortom geweldig!

In Paramaribo zijn we bij de zus van een van onze vrienden geweest, redelijk onverwacht met een bloemetje en reuze gezellig. Je bent hier bijna overal van harte welkom en we zijn al diverse keren uitgenodigd. Ook hebben we een ontmoeting gehad met een Surinaamse man die regelmatig naar Suriname vliegt voor een vakantie. Hij wilde graag een ontmoeting naar aanleiding van ons laatste mailtje, erg gezellig, en Ruud heeft leuke foto's gemaakt van ons én de boot. We liggen nu in Domburg voor anker, een kleine en vooral in het weekend, gezellige plaats met verschillend kleine restaurantjes en barretjes, waar we bijna elke dag om 1700 uur een paar uurtjes zitten met andere zeilers en Nederlanders die hier wonen/ werken en waar de biertjes dan rijkelijk vloeien en de praat gezellig is.

Er liggen momenteel weinig zeilers, die er liggen zijn bijna allemaal naar Nederland of bouwen hier een huis. Eén of twee keer in de week gaan we naar Paramaribo met de bus, een klein uurtje voor 2.5 euro retour. Ook hebben we intussen onderdelen besteld die inmiddels onderweg zijn voor de windgenerator etc. We hebben hier van een Nederlander een adres gekregen waar het naartoe kan worden gestuurd.

Het is hier tussen de buien door BLOEDHEET, met temperaturen van 35 graden en een flinke vochtigheid. Regenen doet het bijna elke dag en soms zo hard, dat we alle kannen kunnen vullen. Maar ja, het is nog even het regen seizoen tot Augustus. Ook hebben we mooie wandelingen gemaakt in de wildernis hier vlakbij én mooie foto,s gemaakt. Een paar grote varanen en hagedissen gezien en hier een LUIAARD. Een prachtig beest met grote nagels en zo vlug als dikke str… in een vergiet!

Marianne heeft intussen suncovers gemaakt voor de dingy, omdat de zon alle lijm wegbrand. Ook boven de kuip hangt nu een zon bescherming, ik kan het n.l. echt NIET uithouden, zo warm. Ze heeft ook een Surinaams kookboek gekocht, want het is lekker eten. Uit eten is ook lekker, met z,n tweeën eten we voor 5 euro, daar kun je niet voor koken in die hitte.

Zo, jullie zijn weer op de hoogte, veel plezier voor diegenen die met vakantie gaan en voor de rest….de ballen! Spreuk…. Als ik op mijn 80e verjaardag terug ga kijken op mijn leven, heb ik er dan uitgehaald wat erin zat? Ik ga daar vanaf vandaag voor zorgen!

Joan Joosten

 
Main Menu