Home Nieuws Wereldreis 2012 Nieuwsflits Juli 2012 Nieuwsflits 6 Juli 2012

Nieuwsflits 6 Juli 2012

Gebruikerswaardering: / 0
LaagsteHoogste 

Een sublieme oplossing voor "€-problemen"!

Een professor, zijn naam was Henk van der Euro, vertelde dat in zijn klas nog nooit een student een onvoldoende had gekregen. Slechts één keer ging het fout en faalde heel de klas.
Die klas was ervan overtuigd dat socialisme werkte en daarom bereid om alles gelijk te delen. Heel de klas zou dus het gemiddelde cijfer ontvangen.Bij de eerste test bleek dat het fantastisch begon. Het gemiddelde cijfer was een acht. Toch waren de meningen over het succes van dit experiment nu al verdeeld. Alle studenten die hoge scoorden, waren er toch niet zo over te spreken, maar vooral de studenten
die een onvoldoende hadden waren zeer in hun nopjes. Voor hen was dit het bewijs dat het experiment werkte.

Bij de tweede test bleek de klas gemiddeld slechts op een mager zesje uit te komen. Niemand haalde nog een tien. De bollebozen van de klas hadden namelijk ingezien dat al hun studie werk toch niet beloond werd en besloten het rustiger aan te doen. De studenten die al eerder een onvoldoende haalden, maar beloond werden met een acht, werkten niet harder dan de vorige keer. Ze haalden echt weedom een onvoldoende omdat het klasgemiddelde een zes was.

Bij de derde test was het een dikke onvoldoende. Slechts een vier en hoger dan dat scoorde de klas dat jaar nooit meer. Er ontstonden enorme ruzies en eindelijk is heel de klas gezakt. Speciaal de leerlingen Jan van Griekenland, Klaas van Spanje (niet Sinter Klaas), Piet Portugal, Iep van Italië, Fransje France maakten er een potje van. Waarschijnlijk hadden ze teveel olijven op en teveel wijn gedronken die gemengd was met antivries.

Dat, beste vrienden, is het resultaat van Eurosocialisme. Socialisme legt misschien de lat voor iedereen gelijk, maar de lat zelf komt onaanvaardbaar laag te liggen. Landen die hard werken en het beter koen dan anderen, worden er niet meer voor beloond, maar zien hun inspanningen verdwijnen in de portefeuille van de underperformers. Probleem is echter dat de groep die betaalt voor de rest, steeds kleiner wordt. Mensen die aan de kar trekken, keihard werken en vooruit willen in het leven, plukken nog amper de vruchten van hun inspanningen. Het is dit soort socialisme dat altijd en overal aanwezig is. Zelfs Europa omarmt dit model compleet.
Het idee van Eurobonds, waar nagenoeg iedereen voor te vinden is, is niet meer dan het socialiseren van de schulden. Individuele landen maken schulden die vervolgens gedeeld worden door het collectief van Europa. Denk je echt dat dit zal werken? Dat we op deze manier de discipline gaan tonen om de schulden te bedwingen? Eurobonds zullen falen om dezelfde reden dat de studenten bij onze professor Henkie van der Euro met een onvoldoend naar huis gingen!

Is er nog redding voor diegenen onder ons die nog Euro's op hun (spaar)rekeningen hebben staan. Eigenlijk niet, de euro zal spoedig een waardeloos betaalmiddel worden. Kunt u zich hiertegen wapenen?

Gelukkig wel! Maak zo spoedig mogelijke Euro's over naar de rekening van Ad en Marianne van Emmerik. Het geld zal geheel gebruikt worden voor beleggingen over de gehele wereld. Ad en Marianne zullen er persoonlijk op toe zien dat het goed verspreid wordt en het grootste gedeelte investeren bij de lokale bevolkingsgroepen.

Aankruisen wat van toepassing is;
Ja, ik stuur mijn euro's naar Ad en Marianne

Nee, ik ga live zonder euro's ten onder.

Handtekening,      naam,            Bedrag( alleen bedragen boven de
€ 1.000,00 welkom)


Marianne en Ad van Emmerik

 

 
Main Menu