Home Foto's Foto's 2011 Juni 2011 Foto's La Cie 21 Juni 11

Ria de Vigo 22 Juni

s. Ensenada de San Simon

Olla,

Misschien denk je wel aan m,n hoela, maar olla betekend zoveel als hallo.
No habla Espanjol betekend, ik snap er geen zak van wat je zegt, maar ik ga er alles aan doen om dat te veranderen! Ik vind het een mooie taal en wil het ook graag leren, maar dat kost tijd, maar die hebben we genoeg.
Spanjaarden beginnen hier later als bij ons, hebben een lange middag pauze (siésta) maar gaan ook tot laat weer door. Ze zijn erg sociaal in de steden/ dorpen waar we zijn geweest en zoeken elkaar dan op. De watersporters gaan na 1700 uur naar hun bootje en gaan vissen, zeilen, waterskiën etc. of komen uit nieuwsgierigheid even kijken wat er voor anker ligt. Ze zijn erg vriendelijk en het minste wat je van hun taal dan ook moet kennen zijn de dagelijkse dingen zoals, olla, buenos dias, buenos  tardes en tot buenos noches komen we meestal niet.
De meeste Spanjaarden zien onze vlag aan voor de Franse en roepen dan .bonjour!

Dan roep ik…ja ja, de groeten.
Meestal hebben we geen internet en eigenlijk interesseert dat ons ook niet zo ware het niet dat we soms willen reageren op mailtjes of willen skypen. Nou, dat geeft een hoop frustratie, dat wil je niet weten, maar ik vertel het toch. Meestal vangen we op de ankerplaats wel een of andere onbeveiligde verbinding, alleen de laatste tijd NIET meer, alles is beveiligd!
Nu liggen we in een klein jachthaventje sinds gisteren omdat we water en stroom wilde hebben en het hier goedkoop is (we blijven tenslotte Hollanders), 15 euro incl. alles zoals WIFI. Daar zit nou juist de kneep, die doet het meestal niet, wat we ook instellen, prima verbinding maar we komen nergens op. Bij mij gaat dat gepaard met wat primitieve geluiden die ik jullie verders ga besparen en hopen frustratie, omdat ik het gewoon niet kan uitstaan dat het niet werkt, het zal wel met mijn 'rustige' karakter te maken hebben.

Eergisteren zijn we van het eiland Cie naar het tegenover gelegen Gangaz gegaan om daar te ankeren bij de pier. Dat ging niet helemaal goed, wel het ankeren maar niet met de tientallen ferry's die kris kras langs ons heen vlogen alsmede kleine vissers bootjes die met hoge snelheid voorbij kwamen en het bijbootje bijna deden kantelen. Er viel een roeispaan overboord die ik nog net met de pikhaak kon redden. Deze plaats stond als ankerplaats aangegeven. Vlug boodschappen gedaan en ankerop en wegwezen. Helemaal doorgevaren naar bijna einde van de rivier, Ensenada de Simón, (je zou er bijna gelovig van worden).
Mooie ankerplaats tegenover jachthaven gevonden, waar we nu liggen.
Hier blijven we vandaag ook nog en gaan direct wandelen.
Marianne heeft gisteren weer wat foto,s gestuurd <klik hier> dus die zullen binnenkort weer op onze site te bewonderen zijn.

Ad, hier loopt ook iemand over de steiger met een speargun op vissen te schieten.
Die zitten er zo veel dat een blinde ze waarschijnlijk nog zou raken, hier zou je je wel een paar weken kunnen vermaken, beter als in de tuin werken, ha.

Zo, dat was het weer, veeeel te lang verhaal!!!

Groetjes,

Jan van Emmerik, gefeliciteerd met je verjaardag, veel lelijker zal je wel niet meer worden,ha.

 

 
Main Menu