Home Nieuws Augsutus 2010 9 Augustus 2010

Nieuwsflits 9 Augustus 2010

58º26.959N 005º59.585E

Maandag, 9 augustus 2010,1600 uur,Egersund

Hier zijn we weer.

Gisteren vertrokken uit Kvitsoya,na eerst afscheid te hebben genomen van de Zazoe,die weer op weg is naar Nederland.
Na fikse zeiltocht met 5-6 bf in de rug s,middags aangekomen in Sirevag,wat erg tegenviel,zodat we vanmorgen weer zijn vertrokken naar Egersund.
Wederom 5-6 bf.in de rug met de vooruitzichten dat het iets zou toenemen in de latere middag.
In Sirevag weer het Nederlandse zeiljacht KIM uit Enkhuizen ontmoet waar we een pintje mee hebben gedronken en waar we digitale pilots van hebben gekregen van heel Noorwegen.
Toen we bij hun in de kuip zaten kwam er een Zweed aanvaren die bij ons langszij wilde,waarna ik riep….pleace sir,you can come alongside with this boat,Jaap likes Zwedisch people verry much,waarop Jaap mij aankijkt met een gezicht dat niets de wensen overliet en de Zweed in z,n achteruit tegen Jaaps boot ging afmeren,lachen!
Even later kwam er een Zweedse mevrouw naar buiten met een bord met 4 stukken warme cake,waarop Jaap mij aankeek en zoiets zei in de trant van..ik eet dat stukje van jou ook wel op,dat heb je niet verdiend!
Voordat we een plaatsje aan de steiger (deze keer bij de POLITIE)hadden ingenomen eerst nog even getankt,maar liefst 117 ltr.tegen 88 euro cent de ltr.
Waarschijnlijk blijven we hier morgen ook nog i.v.m. de wind die zal draaien naar het zuid oosten en dat is recht op kop,dat doen we niet!
By the way….die vis met die mooie kleuren waar we een foto van hebben gemaakt en op de site staat heet…KOEKOEKSLIPVIS,het is maar dat je het weet.
Zo,dat was het weer voor vandaag,groetjes en veel plezier.

Wat en half wat.

 
Main Menu