Home Nieuws Juli 2010 18 Juli 2010

Nieuwsflits18 juli 2010

59º 10.098N 005º26.355E <klik hier> of zie plaatje onderaan het artikel   

Zondag 18 juli 2010, 15.00 uur, prachtige ankerbaai oost van Skudenes, Vestre Arsvagen.

Hallo zee en landrotten,

Eergisteren aan de kaai in Stavanger een ligplaats genomen achter een paar prachtige Noorse Colin Archer modellen van hout.
Uiteindelijk met plank over stootwillen tegen zwarte autobanden aan maar dat ging prima.
S,middags kwam ik op het idee (het was mooi weer,althans het regende niet) om te gaan BBQen, geen slecht idee zou je zeggen, ware het niet dat op het moment dat de lapjes begonnen te sudderen het hard ging regenen.
We hadden echter op zoiets gerekend en de wintertent erop gezet.
Die begon helaas bij het tweede koteletje door te lekken zodat we alle hoeken van de kuip hadden gehad, het heeft toch nog lekker gesmaakt uiteindelijk.
Vanmorgen weer weg richting Haugesund, maar onderweg daar naar toe  in de Norwegian Cruising guide ( een Noorse pilot) gekeken en volgens de Pilot zou er oostelijk van Skudenes een prachtige ankerbaai zijn, die wel heel voorzichtig moest worden benaderd omdat er  ontelbare rotsen lagen en er zigzaggend tussendoor gevaren moest worden.
Nou, daar hadden ze gelijk in, ik hartslagje van 180, Marian niet, die vertrouwd meer op haar kunnen van de navigatie apparatuur dan ik, ik vertrouw mezelf nog niet, en naar binnen.
Het was in één woord..schitterend, alsof je midden in Alaska was afgemeerd.( ben ik nooit geweest maar heb er veel over gelezen).
Daar liggen we nu, helemaal alleen, met 3 huisjes op een paar rotsen en grazende schapen en omringt door bossen.
Morgen blijven we hier ook en overmorgen gaan we weer verder noord richting Bergen.
A.s vrijdag en zaterdag zou het weer zeer slecht worden wat betreft de wind vanaf het Skagerak naar het zeegebied Fisher en zuid Utsira, windkracht 7-8 met uitschieters naar 10 bf.
Wij zorgen dan dat we ergens beschut in een andere mooie baai liggen.
Ad de Korte en zijn crew willen we veel succes toewensen met de CAMR, zet hem op en win en doe iedereen de groeten van ons.

Zo,dat was het weer, we liggen helaas (nou ja) niet op een plaats waar we internet kunnen ontvangen, maar zou gauw dat mogelijk is sturen we de foto,s.

Prettige vakantie en geniet ervan!

De Boopers.

 
Main Menu