Home Reisverslagen Jaar 2000 Isle of Wight

Onze eerste zeiltocht op zee. 

Voor alles moet een eerste keer zijn. Dit was voor ons het eerste jaar dat wij een zeilboot  hadden. Inmiddels hadden wij toen al enige ervaring met motorboten maar op zee en met een zeilboot, dat was nieuw. Wij houden van de ruimte, dus wilden wij beide toch de zee op, de Zeeuwse delta wat ons vaargebied is, is natuurlijk geweldig, maar nu met deze boot, toen nog een Catalina 42 met vleugelkiel, moest het ruime sop gekozen worden.

We hebben eerst iemand ingehuurd, die ons op het eigen schip een week zeezeilles heeft gegeven, dat heeft ons bijzonder goed op weg gezet. De eerste overtocht richting Engeland met z’n tweetjes was toch nog een beetje angstig. Je moest bijzonder goed op getijde en stroming letten en tevens op al die grote zeeschepen en shippinglane’s.

Na wat overleg hebben wij deze eerste tocht niet geheel zelfstandig gedaan, maar in flottielje, dit op zich is een bijzonder gezellige ervaring. Wij leerden hier vooral uit dat wij heus niet de enige zijn, die deze onzekerheden hebben. Er was onder andere een Duits echtpaar, dat speciaal hiervoor naar zeeland kwam om met deze flottielje elke vakantie mee te varen.

Na veel spannende momenten, zijn wij eindelijk op de Beaulieu River en het eiland Wight beland en na een paar dagen te hebben genoten van de omgeving wederom teruggekeerd naar het Zeeuwse Tholen.

 
Main Menu