Home

Ons Schip

Betty Boop

Een heerlijk stabiel schip met de nodige leefruimte, bijzonder goede zeileigenschappen en kotter getuigd.
Het is een semi longkieler (s spant)met een 66pk turbo yanmar motor,we hebben er een webasto hete luchtverwarming in laten bouwen en tevens onze lange bank iets in laten korte zodat wij een Dickinson antarctic oliekachel konden plaatsen.

Langzaam aan zijn wij Betty aan het klaar maken voor de langere reizen die wij van plan zijn te maken als we niet meer hoeven te werken. Om deze reden hebben wij dan nu ook een duogen laten plaatsen. Dit is een wind en sleep generator ineen, hiermee hopen wij een groot gedeelte van ons energieprobleem op te vangen, zodat de generator op langere reizen niet meer zo frequent hoeft te draaien.

We hebben 3 service accu’s van elk 180 AH en een aparte accu voor de motor en een voor de generator.

Navigeren doen we zowel op de laptop als op een E 80 kaartplotter met Navionics XL 9 digitale kaarten én natuurlijk,papieren kaarten.Op de laptop maken we gebruik van digitale kaarten van TSUNAMIS. Er is tevens een KODEN radar,NAVTEX en een ICOM IC-718 SSB zend-ontvanger aan boord. De meeste andere apparatuur is van RAYTHEON,zoals een diepte-wind-snelheidsmeter.Tevens beschikken we over een AIS transponder.Deze zend onze gegevens uit naar andere schepen én wij kunnen alle gegevens van andere schepen ontvangen.

 

We kunnen 100 vierkante meter zeil voeren verdeeld over, de YANKEE, BOOMFOK en GROOTZEIL met 3 reven,alle van Quantum sails Brouwershaven.

Tevens kan zelfs de boomfok worden gereefd.

Sinds kort beschikken we ook over een High aspect voorzeil,deze is voor zwaarder weer.Deze is ons kadeau gedaan door onze zeilmaker,Quantum Sail Brouwershaven.(bedankt Willem!)

 

Er is ook een HALFWINDER aan boord voor als het wat minder waait.