Home Nieuws Wereldreis 2011 Juli 2011 23 Juli

Deel 4 Wereldreis

Hier volgt dan het 4e en voorlopig LAATSTE deel van onze reis om de wereld.


Zoals gezegd in het derde deel van onze reis, uitgeklaard van de SOLOMON eilanden, en op naar JAYAPURA, Indonesië.


Jayapura is een grote en mooie stad, erg vriendelijke autoriteiten, maar hierna eigenlijk nooit meer meegemaakt.
Op Immigratie zaten alleen vrouwen, vrolijk, behulpzaam en snel. We hebben daar een paar weken doorgebracht.
Overal hoorde we…hello mister…zwaaiende mensen…kortom…erg welkom!

Toen we diesel nodig hadden, werden we door de politie begeleid, kwam er op verzoek een tankwagen voorgereden, die onze jerrycans’ vulde. Je mag n.l. niet tanken bij een station, daar wordt de diesel verkocht met zware subsidie, en dus niet voor ons.
Ongelooflijk vriendelijk, vooral als je je bedenkt wat voor autoritaire figuren we later tegenkwamen..vreselijk!.

Van Jayapura zijn we met een tussenstop naar SORONG gezeild, hebben daar bij een eiland geankerd, en hadden na twee weken twee ‘Free divers’ nodig om het anker los te krijgen…????.

Van hieruit een paar eilanden van de RAJA AMPAT bezocht, en onderweg naar AMBON gezeild. Daar s’nachts aangekomen en geankerd in een meter of zo plastic. Lukte niet om goed vast te liggen, dus 50 meter ketting op een 50 kg zwaar anker, en het bed in, we waren kapot. De andere dag onder de brug (redelijk nieuw) door en bij het restaurant ‘dua Ikan’ afgemeerd. We hebben zelden zo heerlijk gegeten, vooral saté, hmmm.
Hier hebben we de bus gepakt en zijn het centrum ingegaan. Veel Militaire posten met ZEEEEER onvriendelijk ‘soldaten’. Als we de weg durfde te vragen kwamen ze agressief op je af en dreigde je bijna van het terrein af te schieten, TUIG!

Maar de bevolking was andere koek, geweldig vriendelijke mensen, en we hebben er een prachtige tijd gehad en heerlijk gegeten.

Van Ambon uit hebben we een lange tocht gemaakt richting FLORES, hebben de COMODO’s bezocht, zijn in het park geweest waar deze dieren leven, zeer imponerend, en zonder gids gevaarlijk.
Toen LOMBOK, BALI etc. Onbeschrijflijk mooie eilanden, prachtige mensen, heerlijk zwemmen en snorkelen.
Maar ook hier werd het weer tijd om door te gaan, ditmaal via veel eilanden richting SINGAPORE- MALEISIE, waar we in Johor Baru in een jachthaven hebben gelegen.
Vanuit hier weer een mooie bustocht gemaakt.
Hier hebben we ons voor de eerste keer aangesloten bij rally naar PANGKOR. Je kreeg 50% korting op de marina prijzen als je een maand bleef.

De beste marina die we ooit hebben aangedaan, en iedereen kunnen aanraden, alle expertise is daar aanwezig, uitermate behulpzame medewerkers, en James Koo doet alles wat in zijn mogelijkheid is om het iedereen naar de zin te maken, ????????????????.

Van hieruit zijn we doorgegaan naar PENANG-LANGKAWI.
En in februari 2020 moesten we de kant op in SATUN, ???????? Thailand, en een maand later veranderde de wereld door COVID.

We zitten nu in Phuket, Thailand, al 2.5 jaar. Langzaam gaan de grenzen open, worden jachten weer toegelaten, maar…de regels zijn strenger geworden, er moet meer worden betaald etc.
In November gaan we terug naar Langkawi, Penang en PANGKOR, weer eens wat anders. Feestdagen hebben we een marina besproken op het prachtige eiland PENANG.

Zo, dit was in grove lijnen onze reis tot nu toe, er is nog zat te zien, we willen weer langzaam plannen maken, en we zien wel waar het ⛵️‘Strand’.

Groetjes, blijf gezond, en geniet van het leven.

 
Main Menu