Home

Nieuwsflits 11 Juni Tarutao Eiland

Nationaal Park, Positie 6*37.458N 99*40.987E
Na jullie in ons laatste verslag op de hoogte te hebben gesteld van de werkzaamheden aan de boot en de vergeefse trip naar Krabi i.v.m. lockdown, zijn we al weer enige tijd terug in SATUN, Chebilang rivier-Tarutao eiland.
We pendelen elke twee weken tussen de rivier en Tarutao, waar we nu weer liggen.

Maar we zullen even teruggaan naar het einde van ons laatste verslag, alweer zo'n 8 weken geleden.
Toen we n.l. nog voor anker lagen voor de werf, zoals jullie weten met 2 lijnen naar de kant, 40 meter ketting op 5 meter diepte, met een 50 kg zwaar Bruce anker, werden we op een zekere morgen wakker van een vreemd geluid, n.l. het geluid van iets wat ergens tegenaan schuurt!
We bleken in de sterke stroming te zijn gekrabt door de zachte blubber, EN...ons splinternieuwe zonnepaneel naar de klote te hebben gevaren tegen een andere boot, gotverdegotver. Vlug alles losgemaakt, ankerop gegaan, om een eindje verderop weer opnieuw voor anker te gaan, en de schade bij die andere boot op te nemen.
Die had 'gelukkig' 'maar' een kras, waarvan de eigenaar ons vertelde die zelf wel te repareren, pffff.
Op de andere ankerplaats lagen we ook niet goed, zodat we recht voor de deur van een Politie-Militair gebouw opnieuw gingen ankeren. Nou, dat was ook geen succes, s'morgens met de kont in de prut zodat Betty met de neus in de hoogte stond. Dus...weer vlug weg!
Een eind de rivier af hebben we dan eindelijk een plaatsje gevonden met voldoende water EN UIT de vaarroute van de vissersschepen, die talrijk aanwezig zijn.
Kapotte zonnepaneel gedemonteerd die bleek onherstelbaar te zijn beschadigd.
Intussen zit er weer een nieuwe op die door de werf is besteld in Bangkok, en krijgen we als de zon schijnt weer voldoende AMP,s binnen.
Ook hebben we bij die gelegenheid de Immigration bezocht, die ons mededeelde dat we tot 31 juli verlenging hadden i.v.m. het virus. Alle andere landen zijn gesloten, dus we kunnen nergens anders heen, zoals vele andere!
Betty Boop mag van de Customs tot 22 Oktober blijven, dus...we zitten nog goed!
In Satun weer flink ingeslagen bij Makro, even tevoren weer temperaturen en lijst invullen, en dan ben je (met masker) weer vrij om te bewegen etc.
Daarna weer zo vlug mogelijk terug naar Tarutao..(4 uurtjes varen) voor anker en ZWEMMEN! Soms tussen de dolfijnen, toen Marianne aan het zwemmen was, schitterend!
We hebben hier ook bijna elke dag een prachtige wandeling gemaakt tussen de apen, Lizards, bruine beestjes die groter zijn dan een kat en iets kleiner dan een hond, nog nooit gezien. Gisteren hoorden we een hoop gekrijs en zagen 3 op eekhoorns gelijke zwarte beesten door de bomen suizen. Ze zijn 2 keer zo groot als een eekhoorn, prachtig om te zien.
Er is helemaal niemand te bekennen, dus erg rustig, en je hebt het gevoel in een episode van Jungle Book te zitten.
We lopen elke dag ongeveer 1 uur, genoeg in die hitte. Marianne heeft van te voren nog een heel zwem programma!
Helaas heeft Maleisié besloten om de tent dicht te houden tot 31 Augustus, tot die tijd moeten we dus hier blijven.
We zouden geloof ik wel naar Krabi mogen, maar...dan moet je een App. downloaden, invullen op een smartphone, 7 dagen lang worden getemperatuurd etc. Ook moet je online melden als je naar de supermarkt wilt, OOK weer een App.
Dáár hebben we dus geen zin in, en blijven we hier maar een beetje op en neer pendelen.
IK had ook al lang naar een huid dokter gemoeten om een plek weg te laten snijden, in MAART al!
Maar dat ging niet i.v.m. die lockdown. PLekje is plek geworden, en moet er dus af.
Julie, de vrouw van de manager van PSS heeft nadat we een foto hadden gemaakt van die spot, en afspraak kunnen maken met het ziekenhuis alhier, en ik kan er terecht op Maandag 23 juni. Zou direct worden weggesneden.
Ja, sommige vragen ons wat onze plannen zijn, nou eerlijk gezegd zijn die er niet! We moeten eerst maar eens door deze periode zien te komen, dan zien we wel verder.
Bekende zeilers van ons zijn door het virus getroffen, en daar ook aan overleden....voorzichtigheid geboden dus!
Het is hier wel eenzaam, maar van de andere kant gezien het virus, wel veilig....er is n.l niemand, op een enkel vissertje na.
Het weer is ondanks het verkeerde seizoen ook niet echt slecht, af en toe een squal, met soms veel regen, maar nooit langer dan 1-2 uur.
Er zijn heel wat zeilers die er honderd keer slechter aan toe zijn omdat ze nergens naartoe kunnen, niet van de boot af mogen, eten moeten bestellen via afhaal, die het vervolgens op de steiger zetten etc.
We gaan dus NIET klagen en nemen het zoals het is.
Nou beste mensen, jullie zijn weer op de hoogte van ons wel en wee, blijf gezond, geniet EN..laat je niet gek maken door al die doomdenkers, want die zijn er wat, wouw!
Tot het volgende verslag.
Sommige "vrienden" zijn als de schaduw, je ziet ze alleen als de zon schijnt.
Andere zijn als de zon zelf, ze komen op als het donker is.

 

 


 

 
Main Menu