Home Nieuws Wereldreis 2019 Nieuwsflits December Nieuwsflits 15 Dec Pankor Malina Maleisie

Nieuwsflits 15 Dec Pankor Malina Maleisie


Hallo allemaal, in de eerste plaats wensen we iedereen nog eens prettige feestdagen toe en een gezond leven.

Sinds vanmorgen zijn we de Marina weer uit en liggen voor anker, zuid van Pangkor eiland.

Zou bijna vergeten te vertellen dat we ook nog in Kuala Lumpur zijn geweest met de bus. We hebben daar in een Indiase wijk een hotel kamer geboekt en hebben diverse mooie plaatsen bezocht, te voet en met de taxi. O.a. de TWIN TOWERS, schitterend. Eveneens een grote tempel bezocht van Hindoestaanse afkomst met een stijle trap omhoog, vol met kleine en wat grotere apen. Prachtige foto,s gemaakt.
Doel van dit bezoek was om een bewijs van in leven zijn te halen in de Nederlandse Ambassade.Onze trip vanaf Puteri marina in Johor Bharu naar Pangkor is voorspoedig verlopen met 2 keer ankeren en 1 nacht doorgaan op de motor.
Wind is er hier niet veel, stroming staat ook vaak tegen, dus...motorzeilen!
Maakt niet uit, we zijn er...heelhuids en ongeschonden. Dat kan niet van iedereen worden gezegd, een Duitse catamaran, waar we enkele dagen tevoren nog gezellig mee hadden zitten kletsen, kreeg een vissersboot dwars in en verloor z,n mast. Het stikt er van de vissers, vooral s,nachts. Vanaf port Klang naar Pangkor is het een gekkenhuis, dat hebben we aan den lijve ondervonden. Maar wij hadden gelukkig geen problemen, goed opletten en bijtijds uitwijken tussen de honderden boten, althans DAAR leek het op!

Op Pangkor nog gezellige rally party gehad met heerlijk eten en drinken. Live muziek en diverse plaatslijke dansen uitgevoerd door kleurrijke jongedames.

We zijn voor de eerste keer sinds heel lange tijd relatief veel Nederlandse zeiljachten tegengekomen. Boten zoals de BOUNTY, RED MAX, BELLA CIAO en ANNA-CAROLINA, DE WARE JACOB en GAYA. Veel zijn er naar Langkawi vertrokken en een paar liggen er nog in Pangkor, was wel gezellig!

Natuurlijk gaan we nooit de Marina in als we geen werk te doen hebben, een gedeelte zit er weer op.
Overloop (soort zwanenhals) van de motor was na 30 jaar bijna doorgeroest (RVS), dus een nieuwe laten maken.
Sleepgenerator liep zwaar aan, dus meegegeven aan ZAMAN (Mechanic), hij loopt weer als een tierelier.
Neerhouder kon niet meer worden in of uitgedraaid....kan nu nog niet, helemaal van binnen naar de gallemiezen.
De een zegt je kunt zonder en de ander zegt van niet. Wij gaan ondanks de kosten toch maar voor zeker, dus wordt een en ander door de zeilmaker onderzocht in prijs etc.
Ook moesten we een nieuw huik laten maken voor over de koekoek (zeg maar dek raam), was naar de klote door de intense zon. Nu zit er een op in dezelfde kleur, en kunnen we er hopelijk weer even tegen. Als er geen opzit, brand je binnen in de boot van je stoel af, PFFF.
Ook heeft Betty weer een beurt gehad, filters-olie etc. vervangen en hebben we nieuwe filters gekocht...2 euro per stuk, DAT zijn nog eens prijzen. Oliefilters waren dezelfde prijs.
Ook hebben we ons VOORZEIL weer terug, blijft oud maar is goed gemaakt door AU WEI, de zeilmaker alhier.

Omdat we heel graag in beweging zijn, en je hier vrij goed kunt fietsen, hebben we die ook maar aangeschaft, 2 opvouwbare Italiaanse fietsen van een heel goed merk, 7 versnellingen en het fiets geweldig licht. Marianne is dolgelukkig en IK matig, IK vindt het veeeeel te warm, Marianne is meer een bikkel!

Echter de voornaamste reden voor bezoek hier was de Dermatoloog, voornamelijk voor mij. Dokter had in NZ al geconstateerd dat ik diverse spots had van beginnende huidkanker. Heeft daar ongeveer 15 plekken bevroren, maar nooit geen Bioptie genomen. Eigenlijk ging het er onderweg steeds slechter uitzien, dus zijn we in Johor Bharu naar een huidarts geweest. Die Chinees heeft nauwelijks gekeken, maar wel gezegd dat er een bioptie moest worden genomen in Pangkor of Penang. Gaf gewoon een paar zeer dure zalfjes/pillen mee met de mededeling...zoek het maar lekker daar uit.

Nou, hier hebben ze het dus uitgezocht, 2 biopties, een uit m,n oor en een van mijn rug. Diverse plaatsen bevroren en de conclusie...huidkanker op m,n rug! Mijn oor is voldoende uitgesneden, maar niet mijn rug. Moet het even laten groeien om precies vast te stellen wat er moet worden verwijderd....IN MAART! Wordt vervolgt!

Tevens van deze gelegenheid gebruik gemaakt voor een uitgebreide checkup van onze gezondheid.
Je kunt hier kiezen uit een paar mogelijkheden, en wij hebben de uitgebreide gepakt. NIET omdat we zo graag in ziekenhuizen verkeren, maar omdat het alweer 2 jaar is geleden en we er graag bijtijds bij willen zijn als er iets mis zou zijn.
We hebben wederom gekozen voor het PANTAI hospitaal, zeer kundig, uiterst behulpzaam, geen wachtijden enz.

Conclusie na meer dan 5 dagen testen, bloedonderzoek, Echo, CT scan, Róntgenfoto, borstfoto, Longonderzoek, beide nieuwe Tetanus spuiten (in elke schouder 1) etc.etc. KERNGEZOND!
Omdat we nuchter moesten zijn voor het bloedonderzoek, werden we later in de morgen meegenomen naar een kamer, waar een ontbijt klaar stond, niet te geloven. Overal werden we gehaald en gebracht.
De kosten zijn minimaal als je het vergelijkt met Holland, laat staan de wachtijden, WIJ zijn er weer klaar voor!

We kregen zelfs garantie....TOT DE DEUR!

We blijven hier nog een paar dagen en gaan dan richting PENANG, we proberen daar een afspraak te maken voor op de kant te gaan. We moeten een nieuwe doorvoer hebben, de vetpot moet van de schroefas/Gland worden gehaald, die lekt als een zeef, en laten die er ook af, ik denk dat vetkoord genoeg is, en zo niet, HOOR IK HET GRAAG!
Ook nieuwe AF, anodes etc.
Tevens willen we 2 nieuwe zonnepanelen erbij hebben, we moeten toch teveel de motor starten voor stroom.

Maar dat is het volgende project, eerst weer even bijkomen van deze intense weken.

Nou, dat was het weer, fijne dagen, en tot de volgende mail.

'Live your life, enjoy it deeply, learn from it daily and use it wisely'.
-

 

 
Main Menu