Home Nieuws Wereldreis 2019 Nieuwsflits Mei Nieuwsflits 20 Mei TEREMPA, ANAMBAS

Nieuwsflits 20 Mei TEREMPA, ANAMBAS

Indonesié, Z. Chinese zee, Positie 03*13.238N 106*13.150E

Na een beetje van de schrik te zijn bekomen van de uitschrijving uit nederland, zijn we weer in staat een verslag te maken van onze verdere reis.

Na te zijn aangekomen in Senibong marina, zijn we samen erg ziek geworden door een of ander bacterie, die op onze longen is gaan zitten. Na 4 bezoeken aan een prive kliniek, diverse puffen op een apparaat geschikt voor asma patiénten, vele pillen en antibiotica na ongeveer 6 weken pas vrij van hoesten etc.
We hebben daar ook beide een spuit genomen op advies van de dokter, tegen pneukock (of zo iets bacterie) die meestal word gegeven vanaf 65 jaar, In nederland vanaf 60 jaar. Kosten zijn ongelooflijk laag en service uitmuntend!


Daar hebben we ook via de manager van de marina een heel bekwame monteur gevonden die de lekkage van de impellor pomp van nieuwe sealings heeft voorzien. Die hadden we in Pangkor gekocht via een Yanmar dealer in Penang.
Ook is de sensor van de oliepomp vervangen, nu geeft hij weer aan zoals het moet, en zijn we blij dat het alleen de sensor was, en niet de pomp.

Op weg naar Senibong heeft Marianne overigens op een tussenstop haar bril verloren, (in het water gevallen).
Op dezelfde ankerplaats hebben we otters gezien, heeeeel groot! Misschien dat de 'bejaarde' otters nu beter zicht hebben door de bril van Marianne, dan heeft het nog enige zin, voor ons 420 euro voor een nieuwe bril.

In Senibong zijn we ook naar een Indonesia consulat geweest voor onze visums. Heel vriendelijk allemaal en snel.

Het water in de marina is helaas vergeven van vuil-olie uit Singapore, 1000de dode vissen!
Ook worden langzaam de marina's overgenomen door de chinezen, Puterie is de eerste, en gelijk zijn de tarieven omhoog gegaan, FOEI! Alles staat in het teken van huizen kopen door de Chinezen. We hebben nog nooit zoveel Mercedese, Porche, Ferrari etc. gezien, allemaal van Chinezen.

Na 4 weken weer weg en opnieuw naar Pengelih om uit te klaren voor TIOMAN eiland.

Na uitklaring 2 ankerplaatsen opgezocht met goede beschutting op de weg naar TIOMAN island langs de oostkust
TIOMAN eiland is erg mooi en taxfree. Marianne heeft er nog gesnorkeld samen met de bemanning van Honey moon, een Australische boot. Prachtig helder water met veel koraal en vissen. We hebben daar ook een leuke tijd gehad.
Ook hier is de marina in verval, ernstig in verval, zelfs gevaarlijk om op sommige stukken te lopen, helemaal verrot, dus....rijp voor overname! Dat is n.l. wat er overal word gezegd...Maleisiers zijn lui, willen nergens moeite voor doen en verkopen dan aan chinezen omdat dat gemakkelijk is.
En op die manier drukken zo overal hun reet in, of klinkt dit teveel naar die dictator uit de USA???

Na een etmaal zeilen, ja heus, zijn we gisteren aangekomen in Terempa, Anambas eilanden behorende tot Indonesié.
Vanmorgen ingeklaard, zogenaamd deelnemend aan de rally, (dan gaat het allemaal veel sneller).
Liggen voor anker op rotsen-oud koraal en alles wat niet bevorderend is voor de (nieuwe) ketting.
Maar ja....'hoort er allemaal bij'.

Ongelooflijk vriendelijke mensen, iedereen wil behulpzaan zijn en zelfs de autoriteiten zijn vriendelijk.
Er is hier een drukte van jewelst, maar iedereen zwaait vanaf de kleine bootjes.
Morgen even inkopen doen op de groentemarkt en dan ankerop naar de ontelbare ankerplaatsen in de omgeving en WEG van de meute die aan de rally meedoen, grrrrr.

We willen hier een kleine 2 maanden blijven en dan naar ??????? gaan, we zien wel.

Zo, dat was het weer, veel plezier met het enorme aantal asielzoekers, dat gezinsherenigen uit de vele landen spoedig mogen plaatsvinden, dat iedereen zo snel mogelijk een huis en uitkering mogen krijgen en dat er vele fraudeurs mogen bijkomen. 50000 Polen erbij incl. de daarbij behorende WW etc. laat ze maar komen!
Ze hebben nu weer een kapitaal over nu ze ONS er hebben uitgeflikkerd, bedankt Nederland!

Vergeet NOOIT wie je een helpende hand gaf toen je het nodig had, maar vergeet vooral NOOIT wie dat NIET deed.

 
Main Menu