Home

Nieuwsflits 10 Feb Kecil Rebak

Positie 6gr17.446N 99gr42.234 Oost (voor anker)

Hallo iedereen, we zijn weer terug op Langkawi na bijna 2 maanden Phuket.

We hebben erg genoten van het heerlijke eten en de Thaise massage op het strand vlakbij Ao Chalong. 1 uur werden we samen intensief onder handen genomen, na een week doodziek te zijn geweest. We hebben bijna zeker van een groentenman een virus opgelopen wat hij hardnekkig onze kant op probeerde te sturen door recht in ons gezicht te hoesten en niezen. Daarna sneed hij een appeltje door wat hij aan ons uitreikte om te proeven. Bijna automatisch pakte wij dit aan en staken het in de mond, HOE dom kun je zijn? Dat de GODEN z,n fruit en groentehandel moge doen mislukken!

We hebben vele eilanden bezocht, mooie ankerplaatsen en gezellige restaurantje met lekker goedkoop eten. We hebben eigenlijk een rondje gevaren via noord, ( James bond eiland) naar de westkust van het vaste land ( Krabi) weer naar beneden en toen overgestoken naar de westkust van Phuket, (Nai Harn bay) en iets verder naar boven.

Vreselijk gelachen (IK) toen Marianne door haar stoel zakte in een Restaurant en ik BIJNA, ze heeft er zelf gelukkig ook om kunnen lachen, (2 dagen later).
In Phuket kun je rustig zeggen dat 70-80% van het tourisme uit Rusland afkomstig is, vierkante lelijke koppen, van boven tot onder onder de tatoeages en ze kijken alsof ze je ter plaatse willen neerschieten, EN...ze spreken Russische, kan géén toeval zijn!
Ook waren we omringd door speedboten, Parasailers, waterscooters etc.

Wij hebben zoveel mogelijk rustige eilandjes opgezocht die er zeker ook zijn, eilanden zoals Phi Phi Don etc. ( waar we wel zijn geweest) kun je maar het beste ontwijken.

Één wetenswaardig iets is dat er hier bijna GEEN 4 takt buitenboord motoren rondvaren, alleen 2 takt. 4 takt is uitermate onbetrouwbaar tenzij het grotere motoren zijn. In europa mogen ze niet meer worden verkocht, maar hier is niks anders te krijgen.

Ook hebben we op verschillende eilanden enorme valwinden gehad, vooral 's nachts, niet te geloven soms, zo hard! Het weer is sinds een paar weken stabieler, en elke dag schijnt de zon medogeloos hard en is het WARM, bloedheet kun je beter zeggen.

We gaan hier nog enkele weken rond toeren en willen 17-18 februari weer terug zijn in Kuah, Langkawi voor de Chinese Nieuwjaar.
Daarna gaat het richting Pangkor voor groot onderhoud.
Vandaag 6 blikken antifouling opgehaald in Rebak marina, die word er later dit jaar in Pangkor opgesmeerd, ( maar NIET door mij).
Werkloon is hier zo'n 20-30 euro per DAG, daar ga je dus zelf NIET aan beginnen!

Marianne is aan het trainen voor de olympisch spelen en zwemt ( bijna) elke dag 20 rondjes rond de boot, ( hoe ouder hoe gekker).

Nou jongens, jullie zijn weer op de hoogte, we wensen jullie 10 keer hetzelfde toe wat je ons toewenst en groeten jullie.

'Leven in het verleden is dom, het berooft ons van de toekomst'.