Home Nieuws Wereldreis 2016 Nieuwsflits September Nieuwsflits 24 Sept Oyster Island

Nieuwsflits 24 Sept Oyster Island

Oyster Eiland, Zaterdag 24 september 2016, Espiritu Sancto, Vanuatu.

Hallo beste mensen, ja je leest het goed EINDELIJK WEG! Na bijna 10 weken en een hoop frustratie betreffende de autopilot, zijn we sinds gisteren weer op pad. Autopilot is na 2 keer in en uitbouwen ( zie foto,s) nog ongeveer in dezelfde staat, lek dus!!

Eerste Monteur SY Betty Boop

 

Eerste Monteur SY Betty Boop
Geld zijn we kwijt, dus....uithuilen en wegwezen. Wel is de nieuwe dynamo ingebouwd en geeft die ook ECHT 100 amp. Dikkere accukabel getrokken en nieuwe Battery Switch geplaats, daar zijn we blij mee.

Gisterenmorgen uitgeklaard, niet zonder sores helaas, maar het is niet anders. We hadden van de autoriteiten te horen gekregen in Efate, dat we alleen bij uitklaren iedereen in Santo moesten opzoeken. NIET DUS, na een maand moesten we eigenlijk een verlenging aanvragen, we waren dus volgens hun illegaal in het land en moesten flink betalen. Boete was 2X 250000 vatu, oftewel 2X 2.127,01 Euro PP.
Die hebben we gelukkig NIET hoeven betalen, maar...de volgende keer bla bla bla. We moesten 2 X 6000 Vatu betalen, wel een verschil hé. bij
Afijn, na laatste boodschappen terug naar de boot en wegwezen.

Helaas, na bijna 10 weken met erg veel wind en golven, nu.....0 bf wind. We gaan dus hoppen, illegaal maar nu BEWUST!
We liggen nu voor anker 20 mijl noord van Santo bij Oyster eiland, mooi en zeer rustig. Morgen of overmorgen weer 30 mijl noordelijk en als er weer wat wind komt naar de BANK islands. Mag natuurlijk allemaal niet, maar mooi lak aan, we hebben zat betaald en halen er nu ook alles uit. We moeten eerst weer wat rustiger worden en afkikken van al dat klote gedoe met die autopilot. Positief is dat we na lang zoeken op het internet de maker hebben gevonden van de hydrolische RAM oftewel Cilinder uit Canada en die we inmiddels ook een mail hebben gestuurd.
Moeten als het allemaal gaat de unit WEER uitbouwen en dan opsturen naar Canada, maar het is de moeite waard!

We vonden het wel erg om afscheid van de mensen te moeten nemen, elke dag werden we begroet, ja, bijna als inwoners. Ze zeggen dat het dan tijd is om te vertrekken, ha.
We hopen eind volgende week langzaam naar de Solomons te kunnen gaan en willen in principe in de tweede helft van Oktober inklaren, we kunnen dan 6 maanden blijven, tot volgend jaar half april dus. Dat is dan weer een goede tijd om naar Papua NG te gaan en van daaruit naar Indonesié en Maleisié. Maar...dat duurt nog even. Eerst maar eens proberen te genieten van de Solomons! Één ding is zeker, de verjaardag van onze 'privé monteur' zal dit jaar worden gevierd in MUNDA, bij AGNES Resort, Marianne wordt 61 lentes, en helaas zaten we vorig jaar toen op zee, onderweg naar NZ.

Zo mensen, dat was het weer, ook hier schijnt de zon, geniet met volle teugen, en....laat je niet 'kisten' want dan is het afgelopen met je, ha.

'Er is maar één ding erger dan door de bomen het bos niet te zien: door het bos de bomen niet zien'.

 

 
Main Menu