Home Nieuws Wereldreis 2015 Nieuwsflits November Nieuwsflit 18 Nov Opua NZ

Nieuwsflit 18 Nov Opua NZ

Hallo trouwe lezers, hier weer een update vanaf de Betty Boop, ditmaal vanaf een WERK steiger.

Maar even terug naar onze aankomst op zondag 8 november. Klik <hier> voor de foto's

Na onze aankomst aan de Q steiger, waar we moesten inklaren etc. sloeg onze motor af en kregen we die ook niet meer aan de gang.
Van de ene kant natuurlijk gelukkig dat het aan de steiger gebeurde, maar zwaar k.t DAT het gebeurde!Maar eerst de autoriteiten, een dienst die over het eten-drinken-vuil etc. gaat. Drie mensen binnen die elke kast nakeken op goederen die NIET mochten worden meegebracht, zoals groenten en fruit, eieren, vlees etc. Wij hadden er natuurlijk voor gezorgd dat alles was opgegeten dan wel overboord geflikkerd. Als de ene een kast had doorzocht, kwam de tweede het nog eens dunnetjes overdoen, maar alles erg vriendelijk en we hadden (bijna) niks te verbergen. Ofwel......ja ja, drie gekookte eieren, even ontsnapt aan onze aandacht, dus.....officiele waarschuwing!
Nou heb ik die al ZOVEEL gehad dat ik er niet wakker van lig. Na alles te hebben gecontroleerd kwam de Immigration aan boord, niks aan de hand, alles was goed EN alle papieren waren ook goed ingevuld, dus...'welcome to Opua and have a nice stay'.

Nu zouden we dus weg moeten en OF de marina in OF ankeren. Maar....dan mot wel de motor werken.
Dus om advies EN monteur gevraagd. Later op de dag werden we door SEAPOWER weggesleept naar een werk dok.
Wij zelf hadden alles al geprobeerd, filter schoongemaakt en vervangen, 37 keer ontlucht etc. echter zonder resultaat.

Met al die goed gemeende adviezen en clichés zoals, 'wat hebben jullie toch geluk gehad dat het hier gebeurd', en....'ja het zal wel wat kosten, maar dan ben je er ook weer een tijd vanaf ' schieten we ook geen reet op, zeker niet toen we vanmorgen de rekening kregen, zulke uitspraken zijn alleen geldig als je genoeg poen hebt!
Ook hebben we de startmotor eraf laten halen, het duurde steeds langer voor de motor na omdraaien van de sleutel aansloeg, geeft dan alleen het piepgeluid en daarna een tik. Startmotor is dus volledig gereviseerd, en wat denk je na terug plaatsen, juist....nog steeds de tik gvd.
De oorzaak van het niet lopen van de motor zat hem in de dieselpomp, die erna een dag werken af is gehaald en weggestuurd naar Whangarei.
Gisteren is er die weer opgezet en de motor loopt weer gelukkig.
Nu hebben we vandaag een nieuwe start unit moeten bestellen, een look a like, ( sorry Ad) die van Yanmar waren peperduur, bijna 200 euro.
We krijgen er echt het schijt van, zijn onverwacht weer gigantisch veel euro's armer en wachten nu met de andere dingen tot we in Whangarei zijn. Dan zijn de ankerketting en versteviging van de anker winch aan de beurt. Ons reddingsvlot brengen we dan zelf naar Auckland voor een service beurt, nog zo,n cliché...' hoort er allemaal bij' , 'meer cruisers hebben er mee te maken' , nou én!

Zo jongens, ik heb mijn gal weer gespuit, mag overigens zéér blij zijn met Marianne, die houdt de moed er altijd in, ( nu zit ze wel in een klein dipje), is altijd degenen die na kan denken ZONDER te vloeken of met iets te gooien, heeft vaak véél betere ideeën dan ik en heeft meer kijk op techniek dan ik ooit zal hebben.

We zitten nu midden in aktiviteiten die worden georganiseerd door de All Point Rally, wel gezellig en leerzaam, je leert op deze manier veel andere zeilers kennen. Dat is volgens mij ook het enige voordeel van aan een steiger liggen, iedereen maakt een praatje, hartstikke leuk, geen bla bla en wat ze allemaal hebben gedaan in een vorig leven, maar gewoon gezellig kletsen.
Echter, om heel eerlijk te zijn, dansjes en verkleed partijen zijn aan ons niet besteed, dus...waarschijnlijk geen 3 maanden durende rally door Indonesié in 2017, we beperken ons tot de Darwin to Ambon rally, een stuk korter! Dan kunnen we de rest ZELF uitzoeken.

Opua, NZ, een schitterend gebied met een prachtige natuur, wederom vriendelijke mensen, prachtige wandel mogelijkheden. Gisteren zijn we naar een wijn proeverij geweest, georganiseerd door de APR, en terug gelopen door een prachtige natuur. Nog even met de plaatselijke zeilmaakster gesproken en toen weer verder naar de ferry.

We willen tot het weekend blijven liggen en gaan dan de Bay off Islands verkennen, eerst nog even dat startslot monteren, (op de ankerplaats)
en dan de eerste week van December naar Whangarei, waar we tot eind februari willen blijven. Ik moet ook nog naar Wellington voor mijn paspoort, we zien wel hoe het loopt.

Nou jongens, dat was het weer, groetjes en zorg dat je daar niet word opgeblazen door zo,n IS idioot.

'Wat de rups het einde van de wereld noemt, heet bij de vlinder het begin'.

 

 
Main Menu