Home Nieuws Wereldreis 2015 Nieuwsflits November Nieuwsflits 8 Nov 13mijl van Opua NZ

Nieuwsflits 8 Nov 13mijl van Opua NZ

Ja, jullie lezen het goed, nog 13 mijl! Maar het was vechten voor elke mijl, wat een k.t trip, vooral de laatste 24 uur.
Geen wind, toen wel wind uit de goede hoek, 2 uur later 24 knopen wind op kop, snelheid 1.5 mijl, dikke stroom tegen de HELE trip, overstag naar de kust, extra 15 mijl, steeds de angst dat de motor stil zou vallen ivm te weinig diesel, GEEN slaap, we zijn echt helemaal afgebrand!

Maar, we zijn in NZ, en we zijn er trots op dat we het met z,n beidjes toch hebben geflikt, nog niet zo lang geleden wilde ik zelfs niet eens door het Panama kanaal, kun je nagaan, grenzen verleggen dus!

Van grootspraak en bla bla houdt ik niet, dat is voor andere weggelegd, maar we vinden het stiekum toch een prestatie tot hier te zijn gekomen.
Een aantal jaren terug scheet ik nog in m,n broek als ik dacht aan s,nachts varen, we droomde we wel van verre reizen, vooral IK, maar dacht tegelijkertijd, dat wordt toch nooit waargemaakt, nou...het is toch gebeurd!

Na het inklaren zullen we eerst de broodnodige rust gaan nemen en daarna de werkzaamheden doen die weer liggen te wachten na zo,n trip.
Daarna zullen we proberen met volle teugen te gaan genieten van alles wat NZ te bieden heeft, hoe, dat zien we wel, we houden jullie op de hoogte.

Iedereen de hartelijke groeten en we zijn er trots op dat zoveel mensen ons volgen en regelmatig een hart onder de riem steken.

groetjes, de BOOPERS

 
Main Menu