Home Nieuws Wereldreis 2015 Nieuwsflits Augustus Nieuwsflits 25 Aug Apia

Nieuwsflits 25 Aug Apia

West Samoa, Pacific Ocean.

Neen Karel, jij bent Géén watje, JIJ kunt GOED koken én draagt GEEN rokje. (Niet dat ik ooit heb gezien tenminsten).

Hallo allemaal, hier weer een kort verslag van onze belevenissen alhier.

Na 10 dagen wordt het weer tijd om verder te gaan, a.s. Donderdag is de planning, dan is de wind weer redelijk goed.
Bestemming het 185 NM verderop gelegen....NIUATOPUTAPU, oftewel door zeilers 'New Potatoes' genoemd, in TONGA.
Plan is s,morgens om 0300 uur te vertrekken, we willen daar met licht aankomen op Vrijdag.
Maar eerst even iets over het eiland OPULA en het stadje Apia.

We hebben hier samen met een andere boot een rondrit gemaakt om het eiland, en mooie lokaties bezocht, zoals het Robert Louis Stevenson museum, de schrijver van o.a. Tressure island en dokter Jenkyl en mister Hide. Dit alles op een prachtige lokatie. De schrijver is zelf boven op de berg begraven.
Eveneens hebben we een paar watervallen bezocht en mooie foto,s gemaakt. Ook zijn we wezen zwemmen in een speciaal 'zwembad'.
We moesten een lange stijle trap naar beneden en daar van een platform het water in springen. Voor de echte helden, waar IK niet bijhoor, was er een gelegenheid om van ongeveer 15-20 meter naar beneden te springen. IK vindt een meter of zo méér dan zat.

Het stikt er overigens van de kerken, niet normaal. De mensen zijn HEEL gelovig, Katholiek of Methodist.
Op een gegeven moment zat ik in een taxi, (heel goedkoop), en de taxi chauffeur vertelde dat hij zat te luisteren naar een PREEK op de radio.
Hij wist te vertellen dat 'De LORD' spoedig voor de tweede keer de aarde zou bezoeken, waarop ik zei....laat maar komen, ik ben er klaar voor!

Ook zijn we naar een traditionele bijeenkomst geweest met zang en dans, matten vlechten, uitleg hoe een cocosnoot te splijten, eten van traditioneel eten etc. Een prachtige show en een mooie beleving van dit alles.
Er wonen ongeveer 200.000 mensen op beide eilanden, OPULA en SAVAIÍ.
We hebben een goede indruk kunnen krijgen van het reilen en zeilen van dit eiland en hoe de mensen leven alsmede de vriendelijkheid!
Taxi,s rijden er genoeg en staan ons elke dag weer op te wachten bij de ingang van de Marina, waar we vlakbij voor anker liggen, soms maakte we er gebruik van, als er iets te sjouwen viel b.v. 4-5 TALA, = 2 euro.

Zo, jullie zijn weer een beetje bijgekletst, ik moet weer een koud biertje open trekken want het is bloedheet, het is afzien maar....het is niet anders.

Apperpo...'wanneer stuur je die foto,s van de gevangen vissen eens'. Nou, het antwoord is als volgt....dan moet je onze site opzoeken en naar FOTO,s gaan, ZO gemakkelijk is het! Jimmy heeft ze er allemaal opgezet, dus...hoe moeilijk kan het zijn?
Mocht je er NIET opkomen, dan horen we het wel, als je het NIET probeert, zal het zeker NIET lukken.
Marianne heeft er weer 75 verzonden, we hopen dat het jullie een beetje dichter bij onze reis brengt, groetjes.

Niemand is gelukkiger dan iemand die vertrekt. Tenzij het iemand is die terugkomt.

Emile Bergerat.

 
Main Menu