Home Nieuws Wereldreis 2015 Nieuwsflits Augustus Nieuwsflits 19 Aug Apia

Nieuwsflits 19 Aug Apia

West Samoa

Hallo mensen, hier zijn we weer met een kort bericht over onze tocht en aankomst in Apia, west Samoa.

Marianne en Ad in Somoa

Officieel zijn we maandag j.l aangekomen in West Samoa, maar....omdat we van - 10 uur UTC naar + 13 uur UTC zijn gegaan, missen we één dag, dus....we zijn op dinsdag aangekomen!De zeiltocht naar WS was gemixt, de eerste helft heftige wind en zee, tussen 20 en 35 knopen met dito golven, en de tweede helft rustiger met wind tussen 10 en 20 knopen en lagere golven, nou ja, soms niet!! Maar we hebben het hele trajact kunnen zeilen en geen motor hoeven te gebruiken, tweede helft dus relaxed.

Marianne heeft haar 'viskunsten' weer laten zien, 3 keer prijs, eerst met het verlaten van Suwarrow, in de pas meteen raak, een soort maanachtige vis, heerlijk!
Onderweg een WAHOO van 1.06m, en een paar dagen later een WAHOO van 1.30m., zwaar en bijna niet in de cockpit te krijgen, dat beest vocht als een leeuw, en ik heb er een half uur op gelegen tot hij de pijp aan Maarten gaf. Veel, heel veel filé en een bloederige kuip. Net vóór donker alles schoongemaakt en vis in de ijskast. In Apia diverse Ned. boten blij gemaakt met moten vis.
Het was overigens een experiment van Marianne met een andere lure, (kunstaas), wat het goed deed.

Gisteren ingeklaard alhier, een VERZOEKING, een paar uur op de kade doorgebracht omdat de Healt Control etc. zou komen, mooi NIET dus. Ik dacht op een gegeven moment, stik er maar lekker in, en ben terug gegaan naar de boot. Ik had de eerste stap nog niet gezet en over de VHF klonk....'Betty Boop, the autorities are arrived', gotverdegotver. Weer terug met Franz van de VELA, omdat onze motor het weer eens NIET deed. Net voor 1700 uur was alles gedaan, Healt, Immigration, Customs en IMFF, oftewel ongedierte bestrijding.
De mensen hier zijn wederom SUPER vriendelijk, taxi chauffeurs staan te wachten bij de ingang van de marina en bieden allerlei diensten aan zoals rond tours van het eiland etc.
We willen wel zo,n tour maken, maar je moet daar met z,n 4e of 6e voor zijn, en we hebben nog géén tweede koppel gevonden helaas.
We gaan ook NIET liggen leuren of er wel iemand mee wil met ons, dus...we wachten wel af!

Bijna iedereen loopt hier in een LAVALAVA, oftewel een SARONG, oftewel een soort rok, ook de politie b.v.
We zijn vanmorgen bin een cultureel gebeuren geweest met zang en traditionele dans, schitterend!
Vele foto,s gemaakt weer, nu nog internet om ze te versturen.
Ziet er allemaal prachtig uit hier en we zijn van plan om toch wel een paar weken te blijven voordat we wéér gaan verkassen.
Marianne is jaloers omdat HIER de MANNEN schijnen te KOKEN, (wat een watjes hé).

Zo, jullie zijn weer op de hoogte, groetjes en....Hou je neus in de wind en blijf met BEIDE benen op de grond, stel je niet méér voor dan je uiteindelijk bent en hou een open hart voor iedereen!

 

 
Main Menu