Home Nieuws Wereldreis 2015 Nieuwsflits Augustus Nieuwsflits 12 Augustus Suwarrow

Nieuwsflits 12 Augustus Suwarrow


Hallo zeilers, landrotten en ander gepeupel.

Na 6 dagen Suwarrow gaan we morgen weer verder naar het 510 mijl verderop gelegen West Samoa, met Apia als stad.
Morgen komt de wind weer redelijk uit de goede hoek, n.l. zuidoost. We moeten bijna pal west en willen NIET vóór de wind varen, niet comfortabel!
We hebben hier een mooie tijd gehad, Suwarrow is een natuurreservaat en er zwemmen veel black tip haaien, die overigens ongevaarlijk zijn.
We hebben een paar keer gesnorkeld, Marianne meer dan ik, ik begon weer last te krijgen van m,n oor. Prachtig onderwater leven met mooi koraal en gekleurde vissen. We zijn weer lekker bijgekomen van de vorige trip en kunnen er dus weer tegenaan.
Ook een paar keer een POTLUCK gehad op het strand met diverse andere boten. Er lagen maar liefst 6 Nederlandse boten voor anker op een gegeven moment, Unwind, Bounty, Tara, Suluk, Tinkerbel en wij. Potluck betekend zoveel als je eigen eten/drinken meenemen en van elkaar proeven en wetenswaardigheden uitwisselen etc.

Het weer is geweldig, veel zon en bloedheet.
De park rangers zijn ontzettend vriendelijke mensen, een echtpaar wat hier zo,n 8 maanden per jaar verblijft en toezicht houdt.
We hebben ze vanmorgen met uitklaren onze clubvlag van 'De Kogge' overhandigd, en daar waren ze heel blij mee. Tevens gastenboek getekend!
Vanmiddag en morgenvroeg nog het een en ander ombouwen/weg stouwen etc. en dan morgenmiddag vertrekken. We hopen a.s. maandag aan te komen.
We wensen iedereen 100 keer toe wat jullie ons toewensen, groetjes en tot het volgende bericht.

We hebben het leven lief. Niet omdat we gewend zijn te leven, maar omdat we gewend zijn lief te hebben.

Friedrich Nietzsche.

 
Main Menu