Home Nieuws Wereldreis 2015 Nieuwsflits Maart Nieuwsflits 22 Maart La Palyita

Nieuwsflits 22 Maart La Palyita

Zondag La Playita, Panama, Pacific side.


Hallo iedereen, hier zijn we weer met een berichtje, dit keer vanaf de Pacific kant.

Sinds eergisteren liggen we voor anker in La Playita, Panama City, vanaf nu op de Pacific Oceaan.
Zoals jullie weten zijn we van Portobelo naar club Nautico gegaan, in het Panama kanaal (zie foto's, klik <hier>). Daar hebben we alles proberen te organiseren samen met de Agent, die voor de papier handel was aangetrokken.

Moeilijke afspraken soms maar uiteindelijk toch naar de 'Flats', een ankerplaats in het kanaal, waar we moesten wachten om gemeten te worden. Daarna terug naar club Nautico en met de agent naar de city bank om te betalen. de andere dagen gebruikt om in te slaan etc. diesel tanken enz. Daarna bellen naar de Admesuring voor de datum, en nadat ze bevestigd hadden gekregen dat we hadden betaald, hoorde we welke dag. We moesten de andere dag terug bellen voor de tijd.
Maar, dan heb je 4 linehandlers nodig, 8 autobanden en 4 lijnen van 40 meter. Banden en lijnen was geen probleem, maar linehandlers wel. We hadden een afspraak met een andere bekende boot, maar daar ging het meten mis en moesten ze op een andere dag worden gemeten. Ze konden dan niet terug naar Portobelo en wilde hun schip niet in club Nautico achterlaten. Dus dat ging voor ons niet door. Dit was allemaal op de voorlaatste dag om door het kanaal te gaan, veel stress dus! Uiteindelijk een bekende bemanning gevonden die het binnenland in was en die dag terugkwam met de ferrier uit Carthagena, ze waren maar liefst met 4 personen. Ik heb ze op staan wachten bij de uitgang en ons probleem voorgelegd. Ze waren meteen bereid om te helpen, en zijn aan boord gekomen met VEEEEL bagage.
Dezelfde dag vertrokken en J.l. donderdag door het kanaal. Adviser aan boord en gaan met die banaan. De eerste sluis was de Gatun sluis, drie boten tegen elkaar, wij aan de linkerkant en de Unwind in het midden, rechts dan nog een Tjech, zodat we met 3 boten tegen elkaar lagen.
Zeer toevallig en hartstikke leuk dat we op dezelfde dag naast elkaar in de sluis lagen met de UNWIND. Toen we uiteindelijk de sluis uitkwamen, zijn we ,s avonds in het donker naar een grote mooring gevaren om de nacht door te brengen.
De andere dag vroeg, 0630 uur weer een andere Adviser aan boord gekregen en op naar de volgende jongens. Veel plezier gehad met zowel de Adviser als met de bemanning, en gelukkig heel aangekomen op de ankerplaats La Playita, nadat we eerst iedereen van boord af hebben laten gaan in Balboa, even vóór de ankerplaats. We lagen nog geen 10 meter van de steiger, en ik hoorde al iemand agressief roepen, 10 DOLLARS! Hij wilde zoal,s iedereen hier GELD! Zelfs als we nu op de ankerplaats naar de kant gaan moeten we voor de dingy betalen, 35 dollar per week om deze aan de steiger te leggen, vuile graftakken! Het water is vies hier en er staan soms flinke golven van de grote schepen. Morgen gaan we weg naar de Las Perlas eilanden, 35 mijl verder. Daar blijven we een tijdje om goede wind af te wachten. Het moeten schitterende eilanden zijn en er moet ontiegelijk  véél vis zitten. Marianne verheugd zich er al op. We zijn intussen uitgeklaard en hebben banden en lijnen ingeleverd.
Alles bij elkaar heeft TITO, de kanaal agent goed werk geleverd, ondanks dat ik een paar keer een behoorlijk pittige discussie met hem heb gehad over de manier van afspraken maken, maar ja....dit is midden Amerika!! Ook jammer van de abnormale prijzen voor de doorgang, maar het is niet anders. Helaas zijn we door een foutje ALLE KANAAL foto,s KWIJT, zeer jammer, maar niks meer aan te doen helaas.
Zo jongens, dat was het weer voor nu, vanaf de Las Perlas zullen we jullie weer berichten wat we daar hebben meegemaakt én het vertrek naar Rikitea, Gambier eilanden. Blijf gezond en geniet, én...veel geluk!!
Het echte geheim van geluk ligt in oprechte interesse voor de kleine dingen van het dagelijkse leven.
William Morris

 

 

 

 

 
Main Menu