Home Nieuws Wereldreis 2015 Nieuwsflits Maart Nieuwsflits 15 Maart Panama Kanaal

Nieuwsflits 15 Maart Panama Kanaal

Panama Kanaal, Zondag 15 maart 2015,Club Nautico,

Hallo mensen, hier zijn we weer met een nieuw en spannend bericht.

In de eerste plaats iedereen hartelijk bedankt voor de mooie verjaardag kaarten én de prachtige wensen, het was een complete verrassing en ik ben er zeer dankbaar voor. 65 jaar is een mooie leeftijd om heel even bij stil te staan, heel even, want het leven gaat gewoon door gelukkig. We hebben het feestje gevierd aan boord van de UNWIND in Shelter bay marina, heel gezellig, bedankt Margret en Niels.Zoals jullie weten is Marianne even naar Nederland geweest met als doel haar paspoort te verlengen. Dat is allemaal gelukt, en ze heeft ook nog diverse spullen mee kunnen nemen voor de boot. Ze is hartelijk ontvangen bij mijn broer Jan en zijn vrouw Wil, waar ze twee weken heeft doorgebracht. Ze was blij onze dochter Monique weer eens te zien na lange tijd. Marianne kon natuurlijk niet bij iedereen op visite, daar was de tijd helaas te kort voor. Ze had goed voor mij gezorgd door voor minstens 10 dagen te koken. Bier drinken gaat me gemakkelijker af dan koken!

Ook is er een beslissing genomen die ons al een lange tijd bezig hield, n.l. gaan we wel of niet door het kanaal.
Beslissing zou worden genomen op m,n verjaardag, nou we hebben deze veel eerder genomen, en wel 5 dagen.
En de beslissing was.....DOOR HET KANAAL naar de Pacific! IK was degenen die twijfelde, Marianne wilde zeker wel, maar had zoiets van...we moeten het wel beide willen. Ik dacht er lang over na, en kwam tot de conclusie dat ik er misschien wel spijt van zou krijgen, als we hier om zouden keren en weer terug naar de plaatsen zouden gaan die we al hadden bezocht.

Zo zijn we in Portobelo begonnen met provianderen, met de kippenbus naar Sabanitas en met de taxi terug, volgeladen met van alles en nog wat. Dit hebben we drie keer gedaan, en tussendoor de kanaal doorgang geregeld. TITO is onze agent, hij was veruit de goedkoopste. J.l woensdag zijn we uit Portobelo vertrokken naar het Panama kanaal, om gemeten te worden. Dit is gebeurd 14 maart, op m,n verjaardag. Helaas zijn we net boven de 15 meter uitgekomen door die boegspriet, daardoor moeten we i.p.v. 800 dollar maar liefst 1300 dollar gaan betalen. Ongelooflijk wat het allemaal kost om door het kanaal te gaan, bizar!!
Morgen gaan we naar de City bank om te betalen, en halen 4 lijnen op van 40 meter en 8 autobanden. We moeten ook 4 linehandlers regelen, 3 hebben we er al, de bemanning van de Red Harlekin en Marianne. We motten er dus nog 1 hebben. Waarschijnlijk zijn we volgend weekend aan de beurt.

De route die we vervolgens willen doen is zo,n beetje....eilanden groep Las Perlas, 30nm zuid van Panama, en van daaruit direct naar Gambier, Rikitea, Frans Polynesie, 4000 NM, oftewel 7.400 km. We denken daar zo,n 5-6 weken over te doen. Ja, ergggg lang!
We wilden de reis bij Puerto Amistad, Ecuador onderbreken, maar daar moet je ook inklaren natuurlijk, en dat kost dan weer alles
bij elkaar 400 dollar. Dat gaat allemaal niet helaas dus is doorgaan het alternatief.
Van Rikitea gaan we dan naar Tahiti, en daar zien we dan wel weer verder, niet TE erg vooruit plannen.

Zo mensen, jullie zijn weer op de hoogte en we wensen jullie allemaal een fijn en gezond leven toe, maar LEEF NU!

Als we door het kanaal zijn zullen we voor de lange rit nog een mail sturen.

'You only get the big rewards when you,re willing to face the big Risks'.

 

 
Main Menu