Home Nieuws Wereldreis 2014 Nieuwsflits Februari Nieuwsflits 15 Feb Yea Mon, Cool

Nieuwsflits 15 Feb Yea Mon, Cool

Port Antonio, Jamaica, voor anker in Errol Flynn Marina

Hallo allemaal, alles goed in het kikkerlandje, we hopen van wel.

Zoals je leest liggen we nog steeds voor anker in Port Antonio, het is hier rustig en gezellig.
Wel moet je hier voor anker liggend 15 dollar per nacht betalen, dan mag je wel gebruik maken van het internet, wat overigens heel slecht is. Ook kun je gebruik maken van de douche. Het is een levendig stadje met een behoorlijke groentemarkt en een paar supermarkten. Klik <hier> voor de foto's

 

Mensen op straat begroeten je met..yea mon, welkom in Jamaica. Ze hebben meestal de typisch Jamaicaanse muts op, prachtig om te zien.

Natuurlijk zijn er ook volwassenen die om een LENING vragen, yea mon, mijn kind is ziek, mijn moeder ligt in het ziekenhuis, mijn tante heeft de gele koorts etc. Geen leningen worden er door ons verstrekt, we zijn er zelf bijna aan toe. Yea mon, eind van de week krijg je het weer terug, MOOI NIET! Ook bieden vissers van alles en nog wat aan, van vis (hoe kan het anders) tot koffie uit de Bleu Mountains.
Ook komt er elke dag een man op een bamboe vlot langs die bananen, vis etc. aanbied, een soort CATWEAZEL, aardige kerel hoor.
E.e.a. hebben we op foto vastgelegd en al doorgestuurd, van Catweazel mochten we een foto maken, we hebben hem er een pakje sigaretten voor gegeven, was ie blij mee.
Ook hebben we weer diverse reparaties uitgevoerd, o.a. de stuurautomaat en het nieuwe wifi systeem, stuurautomaat werkt weer denken we, wifi NIET. Alle soorten calibraties uitgevoerd en draadjes vastgezet. Ook hier was er weer het e.e.a. los, te gek voor woorden.
Grootschoot overloop is weer gelast, kosten 35 euro, dat zijn nog eens prijzen. Zou je een voorbeeld aan kunnen nemen DUCO, goed werk voor weinig!
We zijn al een paar keer uit eten geweest....neen neen, je kunt NIET zien waar het geld zit,het is gewoon spotgoedkoop, met z'n tweeén voor 10 euro incl een biertje, niet gek! Ook kwam er deze week een driemaster binnen varen, de STELLA MARIS, uit A-dam. School at sea stond er op, bijzonder schip dat met jeugd rondvaart en deze nu had gedropt in Cuba, Santiago de Cuba, waar ze een rondreis maken en dan weer aan boord komen. Ook kwam er gisteren een zeiljacht binnen met Belgen, hij in de zeventig en stokdoof en z'n vriendin in de twintig, ze gooide het anker net niet in de kuip, maar we konden ze bijna een hand geven. Langs de kant stonden ze te schreeuwen dat ze niet voor anker mochten, maar naar de kade moesten komen om in te checken. Het ging ongeveer zo...hé, wat, hé, hé. Ik probeerde te bemiddelen omdat hij zo dichtbij lag, zo van...je moet ankerop en naar de kade,...hé, wat, hé. 'naar de kade', hé,hé, wat?
Toen riep ik...krijg je hem nog wel omhoog, waarop hij meteen riep, TWEE keer per dag, dus zo doof was hij niet!
Eergisteren zijn we naar de BLEU MOUNTAINS geweest met 2 ander stellen, een mooie ervaring en een PRACHTIGE NATUUR. ( zie foto's)
Daar ging wel wat aan vooraf. Wij probeerde dat te organiseren en hadden een afspraak met een Jamaicaan met een bus. Even moeten onderhandelen v.w.b. de kosten, maar overeengekomen dat 180 dollar genoeg was. Op de bewuste dag kwam er een man op een surfplank zeggen dat het een andere bus/ chauffeur was en dat we weer moesten onderhandelen voor de prijs, dacht het niet!
Aan de kant gekomen inderdaad iemand anders en die moest 240 dollar hebben, dacht het niet! Telefoon gekregen van deze man die met onze eerste keus aan het praten was. Prijs moest omhoog omdat er 2 personen extra waren. Uitgelegt dat we de bus hadden gehuurd waar er 6 in konden, maar zei hij....dat kost extra benzine, waarop ik zei 60 dollar extra, gaan we NIET DOEN, daaag! Tassen uit de wagen gehaald en busje reed weg. Maar.....busje komt zo....weer terug. Hij vroeg ons 10 min. geduld te hebben en dan zou hij terugkomen met een ander busje voor 180 dollar dus. En inderdaad, een gloednieuwe bus me airco en alles erop en eraan. Toch nog prachtige rit/dag gehad gelukig. In de loop van volgende week willen we weer verder gaan richting Cuba, Cientofugos. Maar tussendoor doen we illegaal een paar Cayo,s aan, kleine eilandjes waar niemand woont. Dat is weer voor de volgende keer.
Hou jullie taai, het is weer bijna zomer.

gezegde...Je moet zeilen met de wind van vandaag, de wind van gisteren helpt je niet vooruit en de wind van morgen blijft misschien uit.
TINA en BART

 

 
Main Menu