Home Nieuws Wereldreis 2012 Nieuwsflits November 2012 Nieuwsflits 21 November 2012

Nieuwsflits 21 November 2012

Tobago, Store Bay Gisterenmiddag aangekomen om 1600 uur PT ( plaatselijke tijd) in Store bay, Tobago. Laatste 24 uur veel last gehad van sqails, zware buien met soms veel wind, ( 30 knopen). Marianne heeft weer een paar vissen gevangen en is dus ook weer in haar nopjes. Liggen nu voor anker tussen een paar andere zeiljachten, het is hier rustig!

Zijn vandaag op de wal geweest, erg Caribische en vriendelijke mensen . We gaan morgen naar Charlotsville, 20 mijl noordelijk om daar in te klaren. Het water is hier super helder en prachtig om te snorkelen. Het onderwaterschip is schoon, omdat we 5 maanden op zoet hebben gelegen in Suriname. Er is niks kapot gegaan onderweg, daar zijn we heeeel blij mee!!

We zijn bijna tegelijk met de Argos aangekomen, een ander Nederlands zeiljacht. Dit bericht is een beetje in telegram stijl, maar we zijn kapot, even een paar dagen bijslapen. Erg weinig geslapen onderweg, omdat we ongeveer 10.000 torren aan boord hadden. Alle brood producten, koeken, drop etc. zaten vol met torren. Dat merkten we aan het feit dat er veel beestjes zaten, vooral in bed en op plafond. Marianne ontdekte ze in een kastje waar dit spul lag, het krioelde er. Alles proberen schoon te maken en te ontsmetten, alle kussens naar buiten en afkloppen, spuiten met anti insecten spray, etc. etc. En dat alles op een bokkige zee. Maar…..we zijn er BIJNA vanaf!

Ze laten zich s, nacht op je lijf vallen en bijten, terwijl je ook ligt te zweten,niet bepaald stimulerend om te slapen. Ook hebben we ontdekt waarom ik zo duizelig ben en vermoeid en….sjagrijnig ( volgens Marianne), ik heb een zwaar tekort aan zout, kort voor vertrek alle spullen kunnen krijgen in Paramaribo en…het gaat weer wat beter!

Zo, dat was het weer voor nu, geniet achter de kachel en prettige feestdagen! Hier is het WEER 32 graden, maar droger. Groetjes allemaal, en we wensen jullie een goede gezondheid toe.

Spreuk…Je kunt beter een optimist zijn die ongelijk heeft, dan een pessimist die gelijk heeft.

 
Main Menu