Home Nieuws Wereldreis 2012 Nieuwsflits Juni 2012 Nieuwsflits 15 Juni 2012

Nieuwsflits 15 Juni 2012

Kourou, Frans Gyuana, voor anker op een snelstromende rivier


Raketgeleerden en andere perikelen


Hallo iedereen. In de eerste plaats, Gé en Astrid, GEFELICITEERD met jullie trouwdag. We hebben helaas op dit moment geen mogelijkheid om op het internet te komen, alles gaat mis met de IPAD, er zit een BUG in volgens de kenners en kan nog niet worden geüpdate! We hopen dat jullie een geweldig feest hebben gehad.

Raketgeleerden……zijn we niet geworden, maar….we hebben wel veel kennis opgedaan in het enige raket lanceer centrum van Europa , n.l.dat in Kourou, Frans Gyuana, waar we toevallig voor anker liggen. Vanmorgen met de taxi er naar toe gegaan. Wat we ervan kunnen zeggen is het volgende.

Er zijn drie soorten raketten, n.l. de kleinste, de VEGA, de middelste, de SAYUS en de ARIANE 5. Ze hebben alle een ding gemeen, n.l. dat ze satellieten in de atmosfeer sturen voor COMMUNICATIE, GPS, BEVEILIGING ETC. B.v. voor de Europese systeem, het zogenaamde GALILÈO gps systeem moeten er 28 satellieten worden gelanceerd. Er zijn er slechts 2 de atmosfeer in gekeild dus…het duurt nog even voordat we niet meer afhankelijk zijn van de Amerikanen. Men denkt tussen 2015 en 2020 een eigen systeem te hebben. De kleinste raketten kunnen 2 satellieten versturen, en de grotere 4. De SAYUS word in Rusland gemaakt en in Frans Guyana in elkaar gezet en aan de Europeanen verkocht. Er zijn diverse lanceringen per jaar en de eerste is weer 5 JULI. Als er een raket word gelanceerd, word die gekoeld met 2 miljoen ltr. water om turbulentie en hitte te controleren.

We hebben veel foto,s gemaakt van het een en ander en ook van de ondergrondse installaties waar het vuur en de rook in verdwijnt. Het is een enorm groot complex dat tot de tanden is beveiligd. Het is een bosrijk gebied met 400 soorten vogels. Er is volgens de GUIDE geen gevaar voor de omgeving, maar…er staat wel overal een vogelkooitje met één vogel erin. Op onze vraag waarom kregen we het antwoord….de vogels communiceren op die manier met elkaar, ha, die denken echt dat we een stel idioten zijn, met 400 soorten vogels zou je bijna hopen dat ze hun bek dicht houden. Vragen zoals…wat doet zo,n lancering nou met de omgeving, zijn NIET de populairste, zoals bleek uit de antwoorden. Nou ja, wij kunnen het toch niet tegen houden, ze kunnen de aanvraag n.l. niet beantwoorden, dan zouden ze tich raketten de lucht in moeten sturen en….gelukkig is er dat geld niet!!

We hebben zoals gezegd problemen met de IPAD, op dit moment de enigen mogelijkheid om te internetten. Hij moest worden geüpdate en dat lukt niet, zelfs niet in een winkel die daarvoor is gespecialiseerd, er zit een BUG in en wat het ook mogen betekenen, dat kut apparaat ligt nu in de winkel te wachten tot iemand het licht ziet!!

Zoals al eerder vermeld zitten we hier in het regenseizoen, kan dat seizoen natuurlijk ook niet weten dat wij hier zijn en daar geeft het ook geen fuck om, liters van Pieters, bakken vol, wolkbreuken, je wilt het WEL weten, ramen open ramen dicht, trouwens, dat maakt niks uit, loopt via de raarste plekken naar binnen met veel wind. LEUK, DAAR DOEN WE HET VOOR, JA TOCH, NIET DAN!! De rivier stroomt zo hard dat je alles, elke dag MOET plannen, tegen de stroom is ONMOGELIJK! En met die MERCURY van ons bijna ZELFMOORD. Daar ga ik niet verder op in!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nee Kees, jij hebt je best gedaan, en dat meen ik. Elke dag een hele hoge vochtigheids graad, rond 90 % en een temperatuur van 35 gr. Marianne is vanmorgen gestoken door een ander soort BUG, n.l één met vleugels, werd niet goed en had veeeel pijn en een rode stip in haar nek, zag er NIET goed uit, maar gelukkig na uren werd het minder, net nadat ik APELDOORN had gebeld, ha. Ze zegt dat ik een praatjesmaker ben, nou, het zal wel! Volgende week willen we verder, eerst nog een paar dagen naar het gevangenis eiland en dan door naar Suriname, 210 mijl verder. Zoals je wel weer leest, een ontzettend positief verhaal, en dat menen we ook, we hebben het goed naar onze zin, alles hoort er n.l. bij, het GOEDE en het MINDER GOEDE.

Spreuk: ……Erger U niet, verwonder U slechts. Oud latijns gezegde.

 

 
Main Menu