Home Nieuws Wereldreis 2012 Nieuwsflits Mei 2012 Niewsflits 29 Mei 2012

Niewsflits 29 Mei 2012

Vertrokken naar Frans Guyana.

Dag trouwe volgers.

Nadat we j.l. vrijdag in Natal zijn aangekomen hebben we al weer heel wat gedaan en meegemaakt. Nadat we ons bij de jachthaven hadden gemeld, kregen we te horen dat we alleen met de taxi buiten de jachthaven moesten gaan i.v.m. criminaliteit, dus ALLES met de taxi, ook boodschappen etc., NIET LEUK! We kregen ook te horen dat we na 3 dagen ankeren elke nacht 20 euro moesten betalen, NIET LEUK!. Terug gekomen op de Betty Boop, kwam er een Spaanse boot ankeren, die even later bijna tegen onze boot kwam, zo hard ging die achteruit. Alleen door hard te toeteren kwam de man naar buiten, keek rond en haalde z,n schouders op en maakte een gebaar dat hij niet goed wist wat te doen. Ik riep zoiets van wegwezen en ergens anders gaan ankeren, maar dat snapte hij niet. Hij voer zonder de ketting op te halen recht naar voren en gooide er nog een 20 m. bij zonder die vast te trekken. Ik kan zo nog wel even door gaan maar daar heb ik gewoon geen zin in, ik riep dat ALS hij tegen me aan zou komen, hij in erg grote problemen zou komen. Even later is hij geholpen door een Braziliaan. De andere dag is hij verkast gelukkig.
Ook kwam nog een marineboot langs om te zeggen dat we oesten verkassen, militair terrein.
Ik heb gezegd dat de andere dag weg zouden gaan, bekijk het maar.

Omdat we het allebei hier spuugzat zijn, hadden we besloten om uit het land te klaren en te vertrekken. De jachthaven had contact opgenomen met de police federal, en ze konden onze papieren naar hun faxen, ha! Maandag naar de autoriteiten vroeg met de taxi ( gelukkig), eerst de douane wat vlotjes verliep en toen naar de Cappitanerie, ( marine) . Daar ging het mis, zo,n pennenlikker zei dat we papieren moesten hebben van de police federal én….met de taxi naar de andere kant van de stad, 30 min. Gelukkig had de chauffeur dit al vele keren gedaan volgens ons en kende hij iedereen. Hier de nodige papieren gehaald en vlug terug naar de Marine, die om 11 uur zou sluiten. Melullekes hielp ons niet meer, maar de taxi chauffeur kreeg het voor elkaar om toch iemand te vinden. Toen terug aar de haven en de boot vlug gereed gemaakt om te vertrekken. Het is moeilijk om de gevoelens van dat moment te beschrijven, maar ze komen hier een beetje op neer…Genoeg van die beklemmende sfeer, genoeg van de autoriteiten en genoeg van alles hier, behalve de mensen.

Sinds gistermiddag 1400 uur PT, zijn we onderweg en hebben zo,n 175 mijl in 24 uur gedaan.
We hebben zo,n 2 mijl stroom mee gelukkig, het is mooi weer en Marianne heeft een grote Mahi Mahi gevangen, die ik uit met klauwen heb laten glppen, jammer!
In totaal is het 1250 mijl, waar we 8 tot 10 dagen over hopen te doen.

We houden jullie onderweg op de hoogte als alles het blijft doen.
Groetjes en geniet!


Spreuk,…Leven is tekenen zonder gummetje.
Maikel.

 
Main Menu