Home Nieuws Wereldreis 2012 Nieuwsflits April 2012 Niewsflits 28 April 2012

Niewsflits 28 April 2012

Plaatselijke tijd, 5 uur later in Nederland

Hallo iedereen.

Hier zijn we weer met een nieuw berichtje vanuit een mooi en relaxt Recife.
Mooi omdat er een leuke stad bij is, mooi omdat er een plaatsje bij ligt genaamd Ollinda, met historische gebouwen etc., relaxt omdat het hier veeeel rustiger is dan in Salvador, met vriendelijke en behulpzame mensen en…..we hebben onze trouwdag hier voor de 38 ste keer gevierd op een terrasje in de zon met koud bier én heerlijk eten.

Ook zijn we een paar keer met de bus naar SHOPPING RECIFE geweest, een ongekende overvloed voor de welgestelde met een goede en grote supermarkt voor ons. Ook de Iate clube Pernambuco, het haventje waar we aan een mooring liggen is heel leuk met een goed restaurantje en redelijke prijzen, we betalen per nacht 15 real, is zo,n 6 euro. Een eindje de 'boulevard'op kunnen we een water taxi pakken voor 2.5 real pp. Die zet ons dan over naar de stad. Hier hebben we een paar vrienden gemaakt die uitstekend Engels praten….Thank you, thank you voor als we komen, gaan, uitstappen etc. thank you doet het goed hier. Weinig woorden zeggen soms veel meer dan oeverloos gelul. We liggen hier op een rivier op een steenworp afstand van de zee, er drijft heeeel veeel vuil en plastic zakken en soms komen er hele tuinen voorbij drijven met vogels erop. De aangroei hier is verschrikkelijk, het gras groeit aan de waterlijn sneller dan ik jullie tuin en het stikt van de scherpe pokken onder water, die overal in gaan zitten, vooral in aanzuig en afvoer gaten. Gisteren onder water geweest op de tast, absoluut geen zicht en vele verwondingen aan armen en handen, zo scherp zijn die pokkedingen. Kreeg met moeite in en uitlaten schoon met een dunne houten stok. Vanmorgen om 0630 uur hele toilet gedemonteerd omdat we de pomp niet meer kregen bediend. Het zat in de aanzuig slang, deze eraf gehaald en er een pomp opgezet. Deze truc hebben we al verschillende keren toegepast als er iet in de afsluiter was gezogen. Afsluiter dicht, slang van de pomp erin of erover, lucht opbouwen met de voetpomp, afsluiter open, veel kabaal van lucht die naar buiten wil, afsluiter dicht en dit zo,n 3-4 keer herhalen, én….alle rotzooi weg, toilet werkt weer! En allemaal dankzij m,n eigen POLLEKE, die heeft het bedacht, mag natuurlijk ook wel na 38 jaar brainstormen.
Ook deze keer zijn we niet gespaard gebleven van defecten, het fluxigate compass is naar de klote en kan pas in Trinidad worden vervangen. Ook de generator heeft er toch weer aan moeten geloven, ondanks dat we er schoon genoeg van hadden. We hebben er een nieuwe slang van de diesel toevoer opgezet, die we na lang zoeken hadden gevonden dankzij…..een agent van de toeristen politie. Die begeleide ons door de halve stad en vroeg overal waar we moesten zijn. Toen we het eindelijk hadden gevonden, bleef hij wachten tot we klaar waren en bracht ons weer terug naar het beginpunt. Ongelooflijk vriendelijk en behulpzaam, daar hoef je bij ons niet om te komen, als je daar de straat oversteekt om iets te vragen, krijg je een bon omdat je geen gebruik hebt gemaakt van het 100 meter verderop gelegen zebrapad. Je gaat zeker op de bon als je zoals ik deed 10 real in z,n handen wilt stoppen als dank. Ik dacht even dat hij een hartverzakking kreeg, hij liet vriendelijk én volkomen in balans het briefje vallen, lachte even en schudde neen. Voor hetzelfde geld zit ik 10 jaar voor omkoping in een Braziliaanse gevangenis tussen ouwe kerels die denken….hé, wat een lekker jong bloempje, ha. Om een nog langer verhaal wat korter te houden, na dagen in de bakskist in een bloedhete zon, GEEN RESULTAAT met de generator. We krijgen hem wel aan de gang met een aparte dieselkan met de aan en afvoer in de tank, dan start hij meteen. Dus dat moeten we nu doen als we ergens voor anker liggen, niks aan te doen, voordeel….we worden steeds technischer met z,n tweetjes, én….we dromen tegenwoordig over diesel, ruuken overal diesel, geven soms diesel over, hebben nachtmerries over verstopte filters en vinden in onze ontlasting resten van kapotte dieselslangen!

Vanmiddag gooien we om 1600 uur de mooring los om naar Cabadelo-Jacaré te gaan, 70 mijl verder noord. We gaan alleen omdat de Sandpiper nog niet klaar is met het e.e.a.
We hopen daar morgenvroeg aan te komen met licht en gaan de rivier op. De planning is om naar de Adventure club te gaan, waar we al contact mee hebben gehad en een prijs zijn overeengekomen, 170 euro voor een maand, incl. electriciteit etc. Het moet er heel mooi zijn met vele bezienswaardigheden. We willen daar een maandje of zo blijven. We zien wel, alles mag en niets moet. We mogen tot 26 juni in Brazilie blijven, dus tijd genoeg.

We wensen iedereen het allerbeste toe en…..GENIET!

Miriam Quadvlieg...nog van harte gefeliciteerd, beter laat dan nooit.

Spreuk…..Het wezenlijke is voor de ogen onzichtbaar, alleen met je hart kun je werkelijk zien.

 

 
Main Menu