Home Nieuws Wereldreis 2012 Nieuwsflits Maart 2012 Niewsflits 20 Maart 2012

De éérste clubvlag van onze vereniging uitgereikt

WEER op weg naar Aratu voor reparatie/ ontluchting generator.

Hallo beste mensen, voor onze doen even geleden, maar we zijn er weer.
Jullie zullen je wel weer voorbereiden op het nieuwe seizoen, prettig vooruit zicht!
Hier is alles nog bij hetzelfde, elke dag BLOEDHEET, ELKE dag met de generator bezig, maar ook leuke ankerplekken en vriendelijke mensen. Elke dag weer hetzelfde liedje met de generator neemt in ieder geval bij mij VEEL plezier weg en levert veel te veel stress op.
We hebben dat ding gewoon nodig voor o.a. water te maken én de accu,s op pijl te houden.

 



Na vorige keer te zijn geëindigd met de reparatie van de windgenerator, kunnen we mededelen dat die het weer doet. Niet zonder slag of stoot, maar er zit weer een nieuwe lager in. In eerste instantie gemaakt en teruggeplaatst, maar hij sloeg meteen vast. Weer alles eraf ( steeds 2 uur werk) en terug. Dynamo zat er scheef op, dus rechtgezet en weer terug monteert, en ja, hij doet het goed. Ook had ik daar onze diesel kannen laten vullen omdat dat bijna nergens kan, 6x 25 liter= 150 ltr., maar ik kreeg er 20 minder, waarvoor ik wel had betaald. Philip erbij gehaald maar die geloofde het niet en pakte er een lege kan bij, resultaat….20 ltr. te weinig. 20 ltr. erbij gekregen dus, maar je moet er wel bovenop zitten!

Nu hebben we helaas weer moeten besluiten om terug te gaan naar Aratu voor de generator.
We zijn er al wéér 3 dagen mee bezig en hebben zelfs een bypass gemaakt door in en uitvoer aan elkaar te koppelen en af te sluiten van het groffilter, om te kijken of het daar in zit. Maar nu krijgen we geen diesel meer opgepompt en hebben we alles weer ongedaan gemaakt en terug aangesloten op het grof filter. Nu krijgen we ook via dit filter niets meer aangezogen en ga zo maar verder, alles met een dikke 30 graden en de zon op de cockpit. IK HEB ER NU GENOEG VAN, als je samen alles wat in je vermogen zit hebt geprobeerd, moet je het overlaten aan de z.g. experts. Aangezien er hier maar 1 is die een werfje heeft én Engels spreekt, kom je weer bij de French Connection uit . Het is nog te ver weg om dit in Trinidad te laten doen, daar zijn we pas eind van het jaar.

Genoeg over deze materie ( overigens, de kookplaat heeft ook de geest gegeven) en over naar de vrolijke kant eh, eh, even nadenken…..o ja, die zijn er WEL!

Op Ilha Maria Guardia hebben we onze EERSTE CLUBVLAG van de KOGGE uit kunnen reiken. Met een hoop feestgedruis en de fanfare in aanwezigheid van de BURGEMEESTER en……sorry, ik dwaalde even af, zal wel door de stress komen. We hebben de vlag uitgereikt aan een lieve mevrouw van een klein barretje aan het water op voorgenoemd eiland, omdat ze zo vriendelijk was om een pallet te verwijderen die de toegang versperde en ons toe te laten in HAAR bar, terwijl die volgens ons was gesloten. Haar uitstraling was zo intens, dat zelfs IK er vrolijk van werd, en dán heb je iets volgens Marianne. Ze schonk met grote gratie de kelken vol met een smile van oor tot oor. De andere dag zijn we teruggegaan, omdat het weekend was en de plaatselijke bevolking ook aanwezig was en we dat ook wilde meemaken.
We hebben ook daarvan genoten en nu van haar man, die bediende. Dus was onze beide mening, die komen in aanmerking voor de ( eerste) KOGGE clubvlag. Naam van onze boot erop en afgegeven aan de 'lady off the house'. Met een intense blijheid nam ze deze van ons over en bedankte ons met een stralend gezicht. Tranen schoten mij tekort, snik.
Maar even serieus, leuk om dat te doen, de tijd van kralen en spiegeltjes was toch al voorbij!

Het is hier intussen al weer het einde van het seizoen en 'alle' boten gaan weer het water uit, het winterseizoen is begonnen.

By the way, we zijn op een ankerplaats ook nog even bijna overvaren door een duwbak, die de weg kwijt was. Hij maakte wegwerp bewegingen naar ons, maar ja, we lagen voor anker en dan kun je niet vlug weg. Er was zo veel ruimte dat de Queen Marie er 3 keer een rondje had kunnen draaien, maar lullo niet. Ging net goed, 50 cm  tussen gaan we verder óf, blijven we voorgoed hier.

Het Nederlandse zeiljacht Santana en het duitse jacht Chiloé zijn verder zuid gegaan en zullen we niet meer zien voorlopig.

We zitten nu nog op een prachtige rivier, ( maandag) maar gaan dadelijk naar het begin om vervolgens morgen naar Aratu te gaan voor de generator. Op de rivier hebben we een paar schitterende dorpjes gezien, San Tiago en San Francisco, waar we weer mooie foto,s van hebben gemaakt. Daarna gaan we weer terug naar Itaparica om van daaruit onze verblijf vergunning met 3 maanden te laten verlengen. Begin april verder naar het noorden.

Zo, dat was het weer, het ga jullie goede en als je tips hebt, GRAAG. Stuur ze naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.

De hartelijke groeten van ons beidjes

Spreuk…..Gelukkig zijn is gelukkig maken ( jakkie)
Door vrienden te willen maken, moet men beginnen er zelf één te zijn.

 

 
Main Menu