Home Foto's Foto's 2012


We hebben vandaag zelfs de cilinders ontlucht, tot de diesel tegen het plafond zat, Marianne starten en ik de cilinders ontluchten en weer dicht draaien en toen de motor starten, iets tegen de luchtinlaat gehouden omdat anders de motor op hol sloeg, men, wat een k,tzooi,MAAR HIJ LOOPT, we zijn apentrots en blij dat Jan zoveel voor ons op afstand heeft kunnen betekenen.

De reis op zich was op de eerste dagen na relext, meestal een goede wind uit de goede richting, prachtig weer, 30 graden, s,nacht een prachtige sterrenlucht en practisch geen windstilte of squals.
We hebben nog zo,n 120 mijl te gaan en hopen morgenmiddag aan te komen.

Nu, nacht van 20 op 21 jan. 0100 uur staat er een k.tzee, wind is gedraaid, eerst 5-6 bf., reven, fok weg en de golven van achter en nu weinig wind, zodat we liggen rollen en alles tekeer gaat. Motor gestart om wat snelheid te maken.

Marianne heeft ook nog een grote MAHI MAHI gevangen, een prachtige vis, die we met z,n tweeén bijna niet binnen konden krijgen. We hebben hem op de lier binnen gedraaid.Het schepnet brak en de punt van mijn vishaak, waar ik de vis mee binnen trek, brak van de stok.Hij woog 7 kilo en was iets langer dan een meter. (zie foto)Er bleef 3.5 kilo filet over, hmmmm.



Zo, dat was het weer, jullie zijn weer op de hoogte.

Rijmpje van Yoep van het Hek