Home Nieuws Wereldreis 2011 September 2011 4 September

4 September

 

Zondag Positie  29 gr 36.5 N  013 gr 53.2 W

Land in zicht!

Na de laatste 24 uur gezeild te hebben met vele, vele zeilwisselingen, nu Graciosa, op de Canarische Eilanden, in zicht. De wind heeft tussen Noordwest en Noordoost gezeten en wisselde dit om de 10 min.af. Met de windvaan besturing blijf je dan trimmen, maar dat houdt je weer scherp. Vanmorgen een buitje gehad met wat meer wind, dus weer wat sneller. We hadden niet gedacht voor donker aan te komen, omdat we de eerste echte zeiluren niet harder gingen dan 3 knopen. We hebben dit later gelukkig goed kunnen maken. We denken rond 1700 uur aan te komen en gaan dan voor anker in de baai Franchesa, zuidoost van Grasiosa.

We hebben gelezen op Noonsite, dat er vorige week zeilers zijn weggestuurd uit de haven om s, morgens 0400 uur door een zeer onvriendelijk iemand. Nou geloven we niet alles, maar we willen ook niet gelijk weer en vervelende indruk krijgen, vooral niet als we moe zijn, dus eerst even relaxen en dan met een ZEER POSITIEVE instelling naar binnen.

Groetjes, dit was het voorlopig!

Gejatte spreuk van deze dag….Niet onze zintuigen bedriegen ons, maar de oordelen die we vellen over hetgeen we waarnemen.

Goethe

 
Main Menu