Home Nieuws Wereldreis 2011 September 2011 19 September

19 September

Maandag, Puerto Calero

Na een zeer drukke en hectische week is eindelijk de watermaker ingebouwd en zal vandaag worden getest. Alles, maar dan ook alles moest uit de kastjes, berg ruimtes etc. en moest ergens worden opgestapeld, zodat je bijna nergens meer bij kon. Volgens ons zit het er allemaal wel professioneel in en hebben ze vele oplossingen moeten bedenken, met een goed resultaat tot gevolg ( hopen we).

De kosten van de werkuren, extra kabels etc. zijn echter zwaar tegengevallen. In eerste instantie werd er gesproken van zo,n 2 dagen werk, maar het zijn er 5 geworden. Maar ja, ook dat hoort er allemaal bij zullen we maar zeggen. We hebben alles bij elkaar 11 dagen in de haven gelegen en ondanks de kosten was dat geen straf.

 

We hebben hier tussen de bedrijven door een paar prachtige, (zware), wandelingen gemaakt van enkele uren en verschillende dorpjes bezocht en een pintje gedronken, ( ja ja, dat zat er nog net in). De omgeving, boulevard en jachthaven zijn van grote klasse en het personeel is behulpzaam en zeer vriendelijk. Na de test gaan we (tegen de wind in) terug naar Arrecife, ongeveer 10 mijl, daar kunnen we hopelijk ankeren, we proberen daar ook de 3e spuit tegen hepatitis te halen.Op de Can. Eil. staat op de ankerplaatsen vaak een flinke deining én moet je natuurlijk oppassen dat de wind, ( hier meestal NNE) niet gaat draaien naar b.v. zuid, dan zou je het strand wel eens van heeeeeel dichtbij kunnen gaan zien. Voor de verdere rest is het hier zonnig, lekker warm, prachtig blauwe zee, mooie gekleurde vissen, dus, wat wil je nog meer, wij zijn dik tevreden in ieder geval! We willen nog tot half nov. begin dec. hier op de Canarisch blijven én verschillende eilanden bezoeken, om vervolgens naar de Kaap Verde te gaan, een weekje zeilen hier vandaan. Op de kaap Verde willen we tot na de feestdagen blijven.
We liggen naast een Amel Maramu 2000, daar stikt het hier van.( ja Rinus, je valt hier niet op). Waar het niet van stikt is de nationaliteit van onze buurman, n.l. JAPAN! Hij heeft al eens ( in 2003) met de Atlantic Rally for Cruisers meegedaan, een rally van Gran Canaria naar de Carib. Een uitermate vriendelijke kerel! Voor de verdere rest liggen hier weinig Nederlanders, veeeeel Engelsen, Duitsers en….Fransen.
Gisteren in de krant gelezen dat meer dan de helft van de bevolking van buitenlandse afkomst is! Gisteren naar Puerto del Carmen geweest, ( een uurtje lopen) nadat we het hele schip weer hadden herschikt, om het zo maar eens te zeggen. Prachtige kleine boulevard met ontelbare restaurantje, biertenten ( voor de Engelsen), waar je uitstekend tapas kunt eten en GROTE glazen bier zou kunnen drinken, ha.

We hopen dat het jullie allemaal goed gaat, én…vergeet niet in ons gasten boek te schrijven, dat vinden we hartstikke leuk én het is dan net of iedereen dichtbij is.

Groetjes,

Spreuk van de week....an die nase eines mannes, herkent man sein JOHANNUS. ( geen goed duits, maar wel duidelijk).

Klik op <hier> voor de foto's van 19 September 2011

 
Main Menu