Home Augustus 11 23 Augustus

23 Aug - Porto Santo, Madéira

dinsdag 23 augustus 2011

Vanmorgen foto,s kunnen versturen uit een internet café in Porto Santo.
Zeer behulpzame uitbater, die na een uurtje internetten 0.75 cent rekende.
Mailtjes hebben we maar een paar kunnen beantwoorden, het waren er zo veel, dat moet wachten tot de volgende keer als we aan boord weer kunnen interflappen. Ad de Korte, we hebben je mailtjes wel gekregen maar nog niet kunnen beantwoorden. Trudie….alvast gefeliciteerd met je verjaardag morgen, ik weet nl niet of SAILMAIL morgen werkt.

Gisteren wilde we even informeren of we ergens gas konden laten bijvullen. We kwamen al doende langs een kantoortje van de GUARDIA FISCAL en je…je raad het al…er kwam een beambte naar buiten stormen met de vraag…zijn jullie zeilers en hebben jullie je al gemeld, waar liggen jullie etc. Wij hadden zoiets van gemeld, hoezo, dit is toch ook Europa. Maar nee hoor, we moesten even mee naar kantoor en ik moest de naam van onze boot opschrijven, met de mededeling om vanmiddag terug te komen met de bootpapieren. Nou, dat hebben we dezelfde middag gedaan, allemaal uitermate vriendelijk, en het duurde maar een half uurtje.
We moeten de dag voordat we weggaan weer komen om uit te checken én, op Madéira zelf de hele procedure weer herhalen, hoezo Europa! Maar het hoort er allemaal bij zullen we maar zeggen. Het weer is prachtig en donderdag gaan we hoogstwaarschijnlijk naar Madéira zelf en gaan daar weer proberen te ankeren.


Wil en Leni Coort, we hebben jullie mail ontvangen dat Willie in het weekend naar Madéira komt, maar we kunnen niet meer bellen, wel sms-en. In de loop van volgende week willen we voor anker gaan bij Funchal. Ons nummer is nog hetzelfde! We zullen de telefoon een paar keer aanzetten.

Groetjes van ons en een goede gezondheid.

Gejatte spreuk……Eén weg is er niet; al gaande baant men zich een weg.

 
Main Menu