Home Nieuws Wereldreis 2011 Juli 2011 26 Juli (1)

26 Juli Tussen Albufera en Faro

Dinsdag, 26 jul. 11, tussen Albufera en Faro

Gisteren in haven Albufera s,avonds techneut aan boord gehad die nogal gauw achter de oorzaak kwam, (meten is weten) een kapotte gps kabel. Er is volgens mij wel een verschil tussen een elektricien en een expert, dit was een expert!

 

 

 

Door alle troep die er intussen opgestapeld in de bakskist ligt én het feit dat ik onlangs een gedeelte van de generator heb moeten ontmantelen was de kabel gedeeltelijk blootgelegd. Vakkundig weer aan elkaar gezet en klaar was kees. Tot laat in de avond de zooi weer dichtgemaakt etc. Vanmorgen vertrokken naar Faro en onderweg vlogen de vissen letterlijk om onze oren….vliegende vissen dus! Een prachtig gezicht en nu snap ik ook dat zeilers die s, nachts in het gezicht kunnen krijgen of ze op dek vinden. Je gelooft het of niet maar…..we zijn  weer geënterd door politie/ douane/ marine, ik weet het nog steeds niet. Eerst oproep over de marifoon om snelheid te minderen en toen 4 man aan boord. We hebben nog nooit zo,n uitgebreide controle gehad, maar liefst een dik uur. Brandblussers-reddingsvesten-

boeien- redingsvlot etc. etc.
Papieren moesten ze van alles zien, btw-marifoon-vaarbewijs-scheepspapieren etc. etc. etc.
We hebben ons tot nu toe alleen in havens gemeld en volgens ingewijde hoeft er ook niet meer te worden bezocht, we zijn europeanen tenslotte.
Had je gedacht, we moeten ons zo snel mogelijk melden bij de havenpolitie in Olao en daar een zeil permit halen om in Portugal rond te mogen varen. Dus dat word morgen weer de volgende opdracht, tis maar dat je bezig blijft.

Groetjes
 
Main Menu