Home Nieuws Wereldreis 2011 Juli 2011 18 Juli

18 Juli Portimao

Maandag, 18 jul. 11, Portimao

Zoals eerder geschreven zijn we voor anker gegaan in Faraguda, een klein leuk dorpje.
Nu liggen we binnen de pieren van Portimao voor anker, omdat we moesten verkassen. We lagen iets te ver op de rivier volgens een pilot en waren een 'gevaar' voor de scheepvaart. Hij dreigde ook nog dat als we niet weggingen hij de waterpolitie zou waarschuwen, volkomen overbodig en nodeloos machtsvertoon, want met autoriteiten ga ik niet in discussie. Het waaide op dat moment weer eens een dikke 5 bf. en we moesten in een zeer kleine ruimte het anker ophalen, er waren n.l. rond ons nog meer boten neergestreken, maar dat ging goed.
Bij de 'grote' ankerplaats aangekomen was het een drukte van jewelste met veel herrie vanaf het strand en we moesten daartussen een plaatsje zoeken. Zogauw we maar ergens in de buurt kwamen van een ander schip, kwam er gelijk iemand buiten om te kijken of we ons anker er niet overheen zouden gooien. Uiteindelijk voor een plaats helemaal voorin gekozen omdat er anders nergens plaats was en het anker erin geflikkerd…zonder resultaat, krabben dus! Tot 3 keer deze actie herhaald met steeds harder blazende wind en eindelijk pakte Bruce, in het zand en niet meer over de keien, 40 meter ketting erachter aan gegooid en flink vast getrokken.
We zijn gelijk aan de borrel gegaan terwijl we angstvallig in de gaten werden gehouden door de andere 'YACHTIES" . Schepen van 20 meter zijn hier meer regel dan uitzondering en catamarans zoveel als je wilt. De Engelse vlag viert de boventoon en hebben over het algemeen de grootste schepen. Gisteren een lange wandeling gemaakt naar de stad, en de Lidl bezocht. Vanmorgen vanuit hier nog eventjes dunnetjes overgedaan, de km zitten weer goed in de benen. Zojuist een bootje op kleine afstand met 2 mannen én pistolen,

die namen van boten aan het noteren waren. We zwaaide vriendelijk op een afstand van 5 meter, maar als blikken konden doden, hij keek me net aan of ik hem een of ander oneerbaar voorstel deed, wat een lul! Machtsvertoon, daar zijn ze hier volgens ons goed in. Gingen ze maar zo goed om met de economie, dan hoefde ze in ieder geval geen handje op te houden bij de EU.
Blijven nog 1 dagje en dan naar Faro, of naar het eilandje Culatra, 40 mijl verder.

Zo, daar kunnen jullie het weer mee doen, groetjes.

P.S. Lenie Coort, gefeliciteerd, beter te vroeg dan nooit,fijne dag morgen.
    Zijn nu onderweg naar Faro, het eiland Culatra, daar gaan we voor anker. konden gisteren geen mail versturen.

 
Main Menu